Yoga pentru femei, un mod de a-ți îmbunătăți sănătatea

Yoga pentru femei, un mod de a-ți îmbunătăți sănătatea

[mark style=”text” color=””]Yoga pentru femei oferă o flexibilitate crescută, tonus muscular, claritate mentală, postură și circulație îmbunătățite. Descoperă beneficiile pe care yoga le poate aduce în viața ta.[/mark]

Foto: Lifestyle

1. Echilibru hormonal

Sunt unele zile în care ai energie, altele în care te simți obosită. Câteodată ai crampe sau ești mai irascibilă. Yoga pentru femei ajută la calmarea durerilor și relaxarea minții. În timpul menopauzei, cu ajutorul tehnicilor de respirație, te va ajuta să treci cu succes peste disconfort. Încearcă poziții în care stai lungită pe spate, cu brațele întinse într-o parte, iar picioarele împreunate, îndoite și aduse în partea opusă. Repetă schimbând părțile. Respiră ușor.

Descoperă cum yoga facială te poate face să arăți cu 3 ani mai tânără.

2. Sănătatea corpului

Practică yoga pentru a ușura anxietatea și grija provocate de sănătatea șubredă. Yoga ajută la însănătoșirea organismului. Calmul indus prin sesiunile de yoga reduce senzațiile neplăcute de vomă, dureri de burtă și constipație. Un studiu efectuat în anul 2012 a arătat că supraviețuitorii de cancer de sân care suferă de oboseală persistentă au ajuns să aibă o energie mai mare și o stare de rău ameliorată după ce au mers la sesiuni de yoga timp de 12 săptămâni. Yoga nu poate opri boala, dar cu siguranță poate aduce un confort sporit.

Iată 5 sfaturi utile pentru a scăpa de stres.

Foto: Beauty Glitch

3. Anxietate și stres

Femeile pot suferi mai des de depresie decât bărbații. Anxietatea și sentimentul de copleșeală afectează un număr mare de femei. Yoga ajută la stimularea stării de bine. Apelați la sesiuni relaxante de yoga pentru câteva luni și veți observa schimbări în atitudine, modul în care gândiți și cum dormiți. Recomand 2 sesiuni de yoga pe săptămână, a câte 90 de minute fiecare, timp de 2 luni.

Descoperă ce sport ți se potrivește în funcție de zodie.

4. Postură și aspect

Yoga te face să conștientizezi anumite grupe de mușchi de care uitasei. Nu doar vei arde calorii, dar yoga te va ajuta să ai o postură echilibrată, să stai mai dreaptă și să pari mai înaltă. Aceste aspecte atrag încrederea în sine și un chip mai senin. Practică yoga în mod regulat și vei observa tendința de a te menține la o greutate ideală.

Care sunt sporturile pe care le practici în timpul liber și motivația din spatele alegerii?

Leave a Reply