5 Destinații turistice din România unde poți merge și cu cei mici de sărbători

5 Destinații turistice din România unde poți merge și cu cei mici de sărbători

[mark style=”text” color=””]Sărbătorile de iarnă sunt una dintre cele mai așteptate perioade ale anului. Astăzi vă prezentăm 5 destinații turistice din România unde poți merge și cu cei mici de sărbători [/mark]

copii
sursa Region Hochkönig

Zăpadă, cadouri, timp liber, acestea sunt cele mai importante aspecte ale vacanței de Crăciun din perspectiva unui copil. Pentru familiile care și-au propus să călătorească le recomandăm 5 destinații turistice din România pentru sărbători unde poți merge și cu cei mici.

1. Bucovina

Craciun în Bucovina
Foto: Bucovina

Tărâmul cozonacilor crescuți ca-n poveste, Bucovina este întotdeauna o alegere extraordinară pentru vacanța de iarnă. Acolo te vei bucura ca un copil și vei retrăi datini și obiceiuri străbune, bogate în manifestări artistice.

Bunătatea oamenilor, peisajele pitorești și elementele vestimentare purtate în timpul colindatului vor face din vacanța ta una de neuitat.  Cei mici se vor bucura din plin de zăpadă, reprezentațiile specifice si mâncărurile gustoase.

Un Crăciun petrecut în Bucovina nu poate exclude vizitele la celebrele mânăstiri: Voroneț, Sucevița, Moldovița sau Dragomirna.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare în Bucovina aveți AICI o gamă largă de oferte la prețuri pentru toate buzunarele.

2. Maramureș

maramures
Foto: Silverhand

Se spune că cine a mers o dată în Maramureș nu are cum să uite splendoarea locurilor și ospitalitatea oamenilor. Tărâmurile prind viață în preajma sărbătorilor. Copiii vor fi încântați de ritualurile de Crăciun, portul tradițional și bucatele delicioase.

Ajunul Crăciunului este marcat prin două tradiții: tăierea porcului și colindatul. Primul este obiceiul cu cele mai adânci rădăcini în cultura românească. Cel de-al doilea este modul prin care creștinii îsi urează unul altuia toate cele bune în una dintre cele mai importante sărbători. Deși în seara de ajun pleacă numai copiii la colindat, după slujba de Crăciun incepe adevăratul spectacol.

3. Brașov

Brasov
Foto: vissionbuy

Centrul istoric, cu Biserica Neagră și Piața Sfatului, este inundat de luminile de Crăciun. În jurul imensului brad găsiți căsuțe cu produse tradiționale, suveniruri și mâncare care de care mai delicioasă.

Iubitorii schi-ului, ai saniușului sau ai datului cu placa sunt cei mai încântați de pârtiile din Poiana Brașov. Aceasta este una dintre cele 5 destinații turistice din România pentru sărbători care se bucură de o mare popularitate atât în rândul adulților cât și al copiilor.

4. Sibiu

Sibiu
Foto: Ora de Sibiu

Cea de-a 11-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu prezintă un concept de iluminat deosebit – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare. Sibiul este orașul în care a avut loc pentru prima dată la noi in țara un târg de Crăciun in 2007.

Fiecare ediție aduce noutăți cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3000 copii. Parcul de distracții al lui Moș Crăciun este o altă atracție minunată pentru cei mici. Proiectul de city-break pentru evenimente se bucură de un succes deosebit. Astfel aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

5. București

bucuresti targ craciunbucuresti targ craciun
Foto: Andrei Beldiman

Capitala oferă o paletă diversificată de modalități de petrecere a sărbătorilor împreună cu cei mici. Cea mai mare atracție este Târgul de Crăciun. Acesta include o zonă gastronomică, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale românești, concerte și spectacole tradiționale, ateliere de creație și surprize pentru toată familia.

Casa lui Moș Crăciun, patinoarul și caruselul sunt preferatele copiilor. În seara de Ajun, între 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii moșului – Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul – care îl ajută pe acesta să descopere dorințele celor mici.

Ai vizitat destinațiile de mai sus? Pe care o recomanzi familiilor cu copii?

Citește și

Leave a Reply