Uleiul de cocos: beneficii și întrebuințare. Ingredientul minune de care nu te poți lipsi

Uleiul de cocos: beneficii și întrebuințare. Ingredientul minune de care nu te poți lipsi

[mark style=”text” color=””]Sigur ai auzit că uleiul de cocos este benefic. Versatilitatea și aroma lui îl fac să fie folosit în zeci de produse, atât cosmetice cât și alimentare. Uleiul de cocos este însă mult mai folositor decât se știe. Un adevărat dar al naturii, uleiul de cocos nu ar trebui să-ți lipsească din casă.[/mark]

uleiul de cocos [entru sanatate
sursa: Prevention

Uleiul de cocos, beneficii pentru păr

Nu e tocmai o noutate că uleiul de cocos este foarte bun pentru podoaba capilară. Acest tip de ulei îți ajută părul să crească mai repede și îi oferă o strălucire aparte. Este perfect și pentru părul degradat.

Mai puțin cunoscut e faptul că amestact cu puțin rozmarin, uleiul de cocos te scapă de mătreață. Aplică o mască de ulei de cocos și rozmarin pe păr noaptea și lasă-o să acționeze până dimineață. Repetă procesul până scapi de mătreață.

beneficii
sursa: laganic.vn

Cum aplici uleiul de nucă de cocos pe păr?

  • Nu încălzi uleiul la cuptorul cu microunde
  • Folosește ulei de cocos extra virgin
  • Aplicați pe părul umed sau uscat de la rădăcină spre vârf
  • Pentru hidratarea scalpului masați rădăcinile părului
  • Lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute. Masca se poate lăsa și peste noapte
  • Îndepărtați uleiul de cocos cu apă caldă și șampon

Este bine să folosim uleiul extra virgin pentru rezultate optime. De ce? Uleiul de cocos pur, nerafinat este prelucrat fără substanțe chimice. Prelucrarea chimică distruge substanțele nutritive valoroase ale uleiului.

Uleiul de nucă de cocos nerafinat este vândut în multe magazine și puteți achiziționa ulei de nucă de cocos pur, nerafinat care este vândut pentru uz cosmetic sau pentru uz alimentar.

Amestecați o picătură de ulei esențial preferat în uleiul de nucă de cocos înainte de al pune în păr, pentru a da uleiului un miros plăcut. Uleiul de iasomie și ulei de caprifoi se completează de minune cu uleiul de nucă de cocos.

Poate dăuna părului folosirea unei măști cu ulei de cocos?

Nu există nicio îndoială că anumite uleiuri pot fi benefice pentru păr. Spălarea părului în mod excesiv elimină uleiurile benefice de la nivelul scalpului. Acest lucru determină organismul să crească producția de ulei natural pentru a compensa șamponarea excesivă. Dacă adăugăm și o alimentație necorespunzătoare este evident că vom ajunge la o carență de nutrienți vitali pentru menținerea unui păr sănătos.

Acum ne putem întreba dacă aplicarea unui ulei pentru hidratare reprezintă o soluție.

Nu este nimic surprinzător în faptul că tipurile de păr răspund la ulei în mod diferit. Uleiul de nucă de cocos nu va funcționa pentru fiecare tip de păr. Pentru că ajută părul să-și păstreze proteina naturală, poate fi util pentru cei care nu au suficientă proteină naturală în foliculii de păr.

Studiile au confirmat chiar și beneficiile uleiului de cocos pentru anumite tipuri de păr, dar atenție nu este pentru toată lumea!

În mod obișnuit, persoanele cu păr subțire vor fi încântate de rezultat. Vor observa un păr mai puternic, mai strălucitor, cu un volum mai mare.

Cele cu păr gras sau uscat având un nivel scăzut de proteină nu vor fi la fel de mulțumite de rezultat. Folosirea unui ulei de cocos pe acest tip de păr îl poate face foarte fragil determinând căderea acestuia. Pentru aceste tipuri de păr uleiul de argan sau de marula este mult mai potrivit decat cel de nucă de cocos.

Nu este recomandat nici persoanelor alergice la nuca de cocos să folosească un produs care conține acest ingredient, indiferent de tipul de păr.

Nu uitați însă că orice lucru folosit în exces poate avea efecte negative. Așa că, pentru cele mai bune rezultate, încercați să încălziți între palme o cantitate mică de ulei. Când devine suficient de lichid aplicați ușor pe toată lungimea părului.

Uleiul de cocos, beneficii pentru piele

O altă binecunoscută proprietate a uleiului de cocos este capacitatea de a ajuta pielea să se hidrateze. Cremele ce conțin ulei de cocos sunt perfecte pentru pielea uscată. Tocmai de aceea este adeseori utilizat în masaje.  De altfel uleiul este folosit în acest scop de mii de ani.

Uleiul de cocos este eficient și împotriva negilor. Un alt mod de a profita de această substanță minune este să te ungi cu ea înainte de a merge la plajă. Blochează razle UV, dar te lasă să absorbi mai multă vitamina D decât cremele de protecție solară obișnuite.

proprietati
sursa: thealbanian.co.uk

Modalități de utilizare a uleiului de cocos pentru piele

  • Unt de corp cu ulei de cocos, unt de shea, ulei de jojoba și uleiuri esențiale la alegere
  • Body Scrub cu ulei de cocos și zahăr din nucă de cocos sau zaț de cafea
  • Cremă pentru mâini și buze uscate
  • Curățarea feței -potrivit datorită proprietăților sale antimicrobiene și abilităților de hidratare
  • Demachiant
  • Ulei de masaj

Folosirea uleiului de cocos este un mod eficient de a vă îngriji corpul. În afară de faptul că veți elimina o mulțime de ingrediente toxice care ajung în organism prin folosirea produselor cosmetice de pe piață, veți avea parte și de o super hidratare.

Uleiul de cocos are capacitatea de a intra mai repede în piele și a hidrata mult mai intens. Asta datorită greutății sale moleculare scăzute și nivelului proteic.

Uleiul de cocos organic, nerafinat, este cel mai bun ulei de nucă de cocos pentru îngrijirea pielii, deoarece conține toți fitonutrienții și polifenolii naturali. Căutați uleiuri de nucă de cocos “virgin”, “presat la rece” sau “brut”.

Este bun uleiul de cocos pentru ten?

Și aici părerile sunt impărțite. Nimeni nu neagă proprietățile miraculoase pe care acest ulei le are, dar contează foarte mult tipul tenului. Este un antimicrobian natural cu proprietăți hidratante. Ce înseamnă asta? Ei bine uleiul de cocos ucide orice bacterie de suprafață care se adună pe față în decursul unei zilei.

Dacă ai un ten gras sau predispus la acnee proprietățile hidratante ale acestui ulei nu te vor ajuta. Acesta hidratează capturând umezeala sub piele, ceea ce înseamnă că astupă porii. Este destul de logic având în vedere că un ten gras are exces de sebum și dacă pui și mai mult ulei pe piele acest lucru poate provoca o inflamție sau o erupție acneică mai mare decât cea existentă.

O alternativă a uleiului de cocos pentru tenul gras ar fi uleiul de alune de pădure și uleiul de semințe de struguri. Atenție însă la cantitate. Excesul de zel nu este benefic în acest caz.

Pentru tenul uscat, uleiul de cocos face minuni.

[blockquote]”Creează o peliculă pe piele care împiedică pierderea apei, iar în cele din urmă funcționează ca o barieră, ceea ce poate fi bine pentru pielea uscată.” – doctor Yannis Alexandrides, fondator 111Skin[/blockquote]

Folosește uleiul de cocos ca și cremă de noapte. Păstrează-ți pielea hidratată și contribuie la repararea acesteia în timp ce dormi.

Pentru a utiliza uleiul de cocos ca hidratant facial, trebuie să urmezi câțiva pași:

  • Spală-te pe față
  • Aplică un tonic sau un ser
  • Întinde o cantitate mică de ulei pe întreaga suprafață a feței în loc de cremă
  • Lasă-l să acționeze peste noapte

 

Uleiul de cocos, beneficii pentru sănătate

Poate un lucru mai puțin știut este că uleiul de cocos îți îmbunătățește imunitatea. Ulieul de cocos ajută corpul să absoarbă mai multe vitamine, dar și calciu. Grăbește vindecarea, tocmai de aceea este aplicat pe răni. Protejează de bacterii. Deși poate nu ai crede uleiul de cocos este bun și pentru dinți, preveind apariția cariilor.

Multe studii arată că uleiul de cocos este foarte folositor în diete. Oamenii de știință cred că ar putea reduce riscul de obezitate pentru femei. Este ușor de diegerat și ajută tiroida să funcționeze bine.

beneficii ulei de cocos
sursa: Health Fitness Revolution

Uleiul de cocos: cum îl introduci în dietă?

Uleiul de cocos este unul dintre puținele alimente care pot fi clasificate ca fiind “super-alimentate”. Combinația sa unică de acizi grași poate avea efecte pozitive asupra sănătății. De la controlarea greutății la buna funcționare a sistemului nervos.

Alte beneficii ale uleiului de cocos

  • Ajută digestia
  • Sursă de grăsimi sănătoase
  • Oferă suport imunitar
  • Reduce riscul afecțiunilor cardiace
  • Ajută la reminelarizarea dinților
  • Îmbunătățește circulația sângelui

Dacă nu ai idee cum să consumi uleiul de cocos avem câteva sugestii:

  • Înlocuiește uleiul vegetal cu uleiul de cocos atunci când gătești
  • Folosește-l la prepararea dulciurilor sau băuturilor gen smoothie
  • Poate fi folosit și ca supliment alimentar
  • Adăugat în ceai sau cafea

 

Cât ulei de cocos este recomandat să consumăm pe zi?

Fiind un aliment bogat în grăsimi nu trebuie consumat în exces. Potrivit nutriționiștilor, doza zilnică recomandată este de 35 de grame. Asta pentru o persoană activă care consumă 2000 de calorii pe zi. Ca valoare energetică, o lingură de ulei de cocos conține 130 de calorii.

Ca bonus vă las o rețetă super bună de ceai. Perfectă în acest sezon pentru suflet și minte:

Infuzie de Chai cu cacao și ulei de cocos

ulei de cocos
sursa HungryForever

Ingrediente:

  • Un pliculet de ceai Chai
  • 1 linguriță pudră de cacao
  • 1 linguriță frișcă sau lapte
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • Stevia sau miere după gust

Turnați apă fiartă peste punga de ceai. Lăsați-o la infuzat timp de 2-3 minute. Scoateți punga de ceai. Adăugați ingredientele rămase și amestecați.

Să îl savurați cu drag alături de o carte bună.

Cheers!

Dacă vrei să ştii mai multe, citeşte şi:

Leave a Reply