Trei rețete de prăjituri cu fructe, numai bune pentru vară!

Trei rețete de prăjituri cu fructe, numai bune pentru vară!

[mark style=”text” color=””]Cum zilele acestea magazinele și piețele sunt pline de fructe, Be Clementine îți propune trei rețete de prăjituri cu fructe, delicioase și ușor de preparat.[/mark]

prăjituri cu fructe
Foto: feelgoodfoodie.net

Cheesecake cu căpșuni și iaurt grecesc

Această rețetă a blogeriței Yumma este genială tocmai pentru că nu ai nevoie de cuptor. Ai nevoie în schimb de aproximativ 500 gr de biscuiți pisați, 73 gr de zahăr brun, 75 ml de ulei de cocos, și o linguriță de scorțișoară. Ingredientele pentru cremă sunt 225 gr de brânză dulce, 245 gr de iaurt grecesc, 75 ml de miere, 2 lingurițe de suc de lămâie, o linguriță de esență de vanilie și 35 gr de sare. Să nu uiți de căpșuni (500 gr). Prăjitura se servește în pahare sau boluri.

O dată ce ai toate ingredientele într-un bol amesteci biscuiții cu zahărul brun și uleiul de cocos. Compoziția o porționezi apoi în paharele sau bolurile în care vei servi desertul. Într-un alt vas pui brânza, iaurtul, mierea, sucul de lămâie, vanilia și sarea și cu un mixer amesteci până ce se formează o compoziție omogenă. Crema obținută va fi pusă peste baza de biscuiți din pahare. Acestea vor merge apoi la frigider unde vor sta între 2 și 3 ore.

Câtă vreme prăjitura e la frigider, taie căpșunii în felii și  „căleștei” puțin într-o tigaie cu zahăr și vanilie după gust.

După ce prăjitura s-a răcit adaugă sosul de căpșuni deasupra și voilà , ai un cheesecake delicios!

prăjituri cu fructe
Foto: iwashyoudry.com

Prăjitură cu cireșe și mascarpone

O prăjitură delicioasă cu care îți poți da pe spate prietenii. Pentru aluat ai nevoie de: 8 ouă, 10 linguri de zahăr, 150 gr de unt, 10 linguri de făină, coajă rasă de lămâie sau portocală, un pliculeț de praf de copt, o sticluță cu esență de vanilie, sare, 350 gr de cireșe și două linguri de cacao. Pentru cremă ai nevoie de: o cutie de mascarpone, 200 ml de frișcă lichidă îndulcită și 3 linguri rase de zahăr pudră.

Primul pas este să cureți cireșele de sâmburi. Apoi separi albușurile de gălbenușuri. Amesteci gălbenușurile cu untul și zahărul (doar 5 linguri). Albușurile le bați cu sarea, restul de zahăr, câteva picături de esență de vanilie și coaja de lămâie/portocală. În această compoziție adaugi apoi gradual amestecul de gălbenușuri.

Adaugi apoi făina și praful de copt și amesteci de jos în sus. Jumătate din aluatul astfel obținut trebuie să ajungă într-o tavă, cealaltă jumătate o amesteci cu cacao și o torni deasupra aluatului simplu. Pui tava la cuptor și după 15 minute adaugi și cireșele. Pui din nou tava la cuptor și o lași până ce prăjitura se rumenește ușor.

Pentru cremă amesteci mascarpone cu zahărul pudră și frișca bătută. Torni crema peste prăjitură și întinzi până se uniformiezează. Lași prăjitura la cuptor două-trei ore și o poți servi.

prăjituri cu fructe
Foto: figsandpigs.com

Tarte cu ciocolată neagră și caise

O rețetă, perfectă pentru ocazii speciale, tartele cu ciocolată neagră și caise vor face senzație. Ingredientele sunt: 120 gr de făină, 30 gr cacao, 30 gr de zahăr, 300 gr de unt, un gălbenuș, 180 gr de caise tăiate, 2 lingurițe de sare, 110 gr de ciocolată neagră, 2 ouă, 60g zahar brun, 2 caise întregi. De asemenea ai nevoie și de o tavă pentru tarte.

Amestecă faina cu zahărul și cacao. Adaugă apoi 75 gr de unt, după care gălbenușul. Dacă ți se pare că alutaul rezultat e prea uscat, adaugă puțină apă. Adună compoziția într-o bilă, înfășoară-o în folie și pune-o la cuptor pentru o oră.

Până se răcește compoziția pune caisele tăiate într-o tigaie, pune apă și suc de lămâie peste ele și lasă-le pe foc cinci minute, după care transformă-le într-o pastă folosind un blender.

Așează aluatul de la frigider în formele de tartă și pune-l la cuptor pentru 10 minute. Pune apoi o lingură din pasta de caise în fiecare tartă. Între timp topește restul de unt și ciocolata neagră. Într-un alt bol bate ouăle și zahărul brun, după care amestecă compoziția cu ciocolata și untul.

Pune compoziția de ciocolată în tarte, peste compoziția de caise și pune-le din nou la cuptor pentru alte 10 minute. Toarnă peste caise puțină apă fierbinte. Decojeștele și taie-le în jumătate, după care pune bucățile peste tarte. Pune din nou tartele la cuptor, de data aceasta pentru 15 de minute.

Încearcă și:

 

 

Leave a Reply