Tot ce trebuie să știi înainte de a merge în vacanță în Tenerife

Tot ce trebuie să știi înainte de a merge în vacanță în Tenerife

[mark style=”text” color=””]Te bate gândul de o vacanță în Tenerife? Iată câteva tips&tricks pentru un voiaj relaxant.[/mark]

Foto: Avantaje.ro

Tenerife este o destinație care a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în rândul românilor în ultimii ani. Sincer, nu vă așteptați să găsiți apă turcoaz, nisip alb și vegetație luxuriantă. Dar, în schimb veți avea parte de o experiență diferită.

Recomand să vizitați cea mai mare dintre insulele Canare în peioada iernii, pentru temperaturi mai ridicate decât cele din țară.

La peste 20 de grade cu plus, frigul din ianuarie și februarie va fi doar un vis urât.

Tenerife este o destinație accesibilă din punct de vedere al costurilor. Cele mai mari sunt, poate, cu biletele de avion. În rest, hotelurile, restaurantele și supermarketurile au prețuri asemănătoare cu cele din țară. Evident depinde și de alegerile pe care vreți să le faceți.

Vara, prețurile cresc din cauză că majoritatea europenilor au concediu.

Foto: Aventurescu

Pentru a vă deplasa cu ușurință pe insulă, cel ma bine este să închiriați o mașină.

Cu 150 de euro pe săptămână puteți lua un Volkswagen Polo. Nu există taxe de autostradă, iar benzina și motorina sunt mai ieftine decât în Romania. Pentru cei care aleg transportul în comun, există numeroase autobuze. Prețul unui bilet este în funcție de distanța parcursă.

La capitolul cazare sunt nenumărate opțiuni, hoteluri și airbnb-uri. Alegeți Puerto de Santiago, în vest, sau capitala Santa Cruz de Tenerife. Prețul unei camere decente, la un hotel de 3 stele, în capitală, începe de la 50-60 de euro pe noapte.

La capitolul mâncare și băutură veți fi surprinși cum puteți da pe o bere la jumătate 1,5euro. Bine înțeles depinde unde alegeți să mâncați. Dar, ca idee generală, 2 persoane pot avea parte de un prânz consistent și băuturi cu 20 de euro.

Foto: Todo Tenerife – Welcome to Tenerife

Printre atracții se numără Vulcanul Teide.

Pentru a urca cu telecabina trebuie sa plătiți 27 de euro (dus-întors).
Un bilet de acces la parcul tematic Loro Parque costa 35 de euro pentru adulți. Puteți cumpăra bilete 2 în 1, care oferă acces la Loro Parque și Siam Park, parcul acvatic din sudul insulei. Pentru adulti, un astfel de bilet costă 60 de euro. Intrarea la Siam Park este 35 de euro pentru adulti.

Foto: MyBump2Baby

Loro Parque este un fel de Zoo cu spectacole cu animale. Siam Park este un parc de distracții pe apă.

Cel mai frumos loc al insulei este zona vulcanica El Teide. Vă recomand să cumpărați biletele online deoarece este foarte aglomerat la intrare. Vara aveți oportunitatea să mergeți pe anumite trasee montane. Vremea de la vărful muntelui este total diferită fațăde cea de la bază. Este totuși o diferență de peste 3000 de metri.

Printre alte atracții pe care le recomand sunt zona de lângă orășelul Masca și Parcul Național Anaga, plajele retrase , cu nisip negru, din nordul insulei, în special Medano Beach.

Vizitați capitala, dar și orașe precum Orotava, La Laguna sau Icod de los Vinos la pas.

Zona de sud a insulei este mai aglomerată, mai scumpă și mai turistică dar merită o vizită, în special pentru plajele cu nisip auriu.

Ai fost în Tenerife? Care sunt recomandările tale? Pentru cei care se gândesc la o vacanță în Tenerife, care sunt top 3 locurile pe care vă doriți să le vizitați pe insulă?

Și pentru că-ți place să călătorești și să descoperi:

Leave a Reply