Cum ne facem diminețile de luni mai frumoase. Aceste ținute casual ne vin în ajutor

Cum ne facem diminețile de luni mai frumoase. Aceste ținute casual ne vin în ajutor

[mark style=”text” color=””]Din fericire regulile ținutei vestimentare pentru birou nu mai sunt atât de stricte. Potrivit unui studiu recent, tot mai multe companii au început să adopte o abordare mult mai casual în ceea ce privește îmbrăcămintea la locul de muncă.[/mark]

tinute casual
sursa The Devil Wears Prada

În Suedia lucrurile par și mai relaxate. O parte din marile corporații au adoptat politica “fără încălțăminte”. Angajații își lasă încălțămintea la intrare, iar în timpul programului de lucru poartă papuci. Destul de cool dacă te gândești la cocktailul de miresme care îți gâdilă simțurile în momentul în care, ajunsă acasă, îți scoți pantofii după 10 ore de purtat. Dacă la voi miroase a trandafiri sunteți norocoase.

Probabil că la noi acest curent nu se va implementa prea curând, în schimb hainele rigide și incomode încep să se evapore lăsând locul unor ținute mult mai comode, fancy și în tendințe. Deși suntem departe de a scăpa de rigiditatea corporatistă, o îmbunătățire deja există și se poate vedea pe la terase după programul de muncă.

Conform tendinței Athleisure: se poartă hainele comode. Știu că nu este un trend nou, dar din fericire a început să ia amploare și în lumea corporatistă.

Athleisure este un cuvânt compus, din „athletic” (atletic) și „leisure” (placere) adică îmbrăcăminte sport purtată de placere, nu numai în ocaziile care o cer. Este stilul care ne permite să purtăm pantalonii de trening cu tocuri. Pretty cool dacă personalitatea și atitudinea îți permit o astfel de aroganță vestimentară.

O altă veste bună este că tenișii și sneackerșii albi și-au crescut popularitatea în timp, devenind un must have în garderoba oricărei femei.

Acest timp de încălțăminte sport a luat cu asalt lumea modei încă din 2010 când Phoebe Philo de la Céline a urcat pe catwalk, la finalul show-ului ei încălțată cu o pereche de Adidas Stan Smith.

Având în vedere acest lucru, am căutat, am găsit și astfel am adus în atenția voastră cinci ținute casual pe care să le purtați la birou și în care să vă simțiți confortabil.

Mai jos am întocmit un ghid cu ținute vestimentare care să vă insoțească la birou și poate la o bere sau un pahar de vin în fiecare zi din săptămână.

Sunteți gata pentru o selecție de ținute casual numai bune de purtat la birou?

LUNI

Sugestii de stil: costumul negru nu este de loc distractiv. Este practic, dar nu îți scoate în evidență și gingășia, ci mai degrabă latura serioasă și rigidă. Și cum prea multă rigiditate afectează starea de spirit, o piesă colorată este o alternativă fantastică pentru a evita această situație.

Prea multă seriozitate dăunează grav sănătății :).

 

tinute casual
sursa Zara

SHOP ONLINE

În cazul în care îți dorești ceva și mai vesel pink is the answer

tinute casual

 

MARȚI

Sugestii de stil: Profită din plin de zilele rămase din vară și îmbracă tot ce îți poate oferi colecția de rochii din acest sezon. Mai ales că le găsești și la reducere.

tinute casual

 

SHOP ONLINE

MIERCURI

Sugestii de stil: cu talie înaltă, mulată pe şolduri şi lungă până peste genunchi, fusta creion nu trebuie să lipsească din nicio garderobă. Este perfectă pentru ţinutele de la birou, dar și pentru o ținută ceva mai elegantă. Talia înaltă oferă senzația de picioare lungi, iar persoanele mignone pot beneficia de pe urma acestui truc.

Merge foarte bine combinată cu cămăși, dar și cu blazere, jachete sau bluze. Fusta creion este un bun stimulent pentru creativitate pentru că îți permite o grămadă de combinații.

La birou pentru un look mai îngrijit este de preferat să se introducă bluza sau cămașa în fustă. În plus în felul acesta îți accentuează și talia.

tinute casual
sursa fashiondays

SHOP ONLINE

JOI

Sugestii de stil: Această asociere ar putea părea simplă, însă joia este momentul în care ne dorim o ținută clasică, dar ușor nonconformistă. Aceste piese deja clasice nu vor ocupa dulapul degeaba niciodată. Există o multitudine de combinații pentru ele.

Trebuie să arăți și puțin mai inteligent? Păi nimic mai simplu: completează ținuta cu un blazer și cercei.

tinute casual
sursa welovecouture

SHOP ONLINE

VINERI

Sugestii de stil: Ziua de vineri sau Casual Friday este cea mai așteptată zi din săptămână: începe weekendul și deja suntem cu gândul la relaxare. Ce poate fi mai potrivit decât o ținută veselă de la happyfriday.ro care să-ți completeze pofta de viață și buna dispoziție și să te poarte cu gândul la mare și zile însorite.

tinute casual
sursa happyfriday.ro

SHOP ONLINE

CITEȘTE ȘI