Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

[mark style=”text” color=””]Crăciunul este unul dintre momentele magice ale anului. Descoperă alături de noi cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa [/mark]

craciun
sursa: Trip101

Sărbătorile de iarnă sunt perioada anului când magia plutește în aer. Tineri și bătrâni, deopotrivă, se bucură de luminile cu care sunt împodobite străzile. Este momentul oportun pentru a vizita cele mai cunoscute târguri de Crăciun din Europa.

Descoperiți alături de noi cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa:

1. Viena, Austria : 17 Noiembrie 2018 – 24 Decembrie 2018

Viena - tîrg de Crăciun
Foto: Newmarket Holidays

Viena are mai mult de 20 de tîrguri de Crăciun. Cel mai cunoscut este cel din fața primăriei. Printre miile de luminițe, coruri de colindători animă atmosfera. Există o multitudine de căsuțe cu suveniruri, mâncăruri tradiționale si băuturi specifice.
Pentru copii găsiți o zonă special amenajată. Aici cei mici pot învăța să pregătească prăjituri pentru Crăciun.

Puteți vizita și tîrgul din fața palatului Belvedere. Cel de la Schönbrunn vă așteaptă cu un număr mare de căsuțe unde sunt vândute produse tradiționale și de decor.

2. Praga Cehia : 1 Decembrie 2018 – 6 Ianuarie 2019

Praga - tîrg de Crăciun
Foto: Prague Experience

Praga este o destinație fabuloasă pe tot parcursul anului. Însă în timpul sărbătorilor de iarnă strălucește cu adevărat.
Descoperiți centrul orașului care este împânzit cu decorațiuni de Crăciun și tarabe cu suveniruri.

Încercați un cârnat la grătar (Klobasa) și o cană de vin fiert. Cumpărați pentru cei dragi decorațiuni faimoase pentru calitatea de care dau dovadă.

Opriți-vă și admirați scena nașterii Domnului din Piața Centrului Vechi. Copiii se pot juca cu iezi, oi și măgărușul de Crăciun.
Continuați-vă plimbarea către castel, la lumina decorațiunilor de pe podul medieval Carol(Charles).

3. Bruxelles, Belgia: 30 Noiembrie 2018 – 6 Ianuarie 2019

Bruxelles - târgul de Crăciun
Foto: Culture Trip

Având 2 km lungime, cu peste 250 de magazine care vând tot soiul de suveniruri, târgul de Crăciun din Bruxelles este cel mai mare din Belgia. Din el fac parte și un parc de distracții și o întreagă constelație de lumini și ornamente. La poalele înaltului brad de Crăciun, cadou din partea orașului Riga, aromele de ciocolată te ademenesc.

Nu uitați să vă umpleți buzunarele cu ciocolată belgiană și daruri care de care mai creative.
Spectacolul nocturn de lumini și sunet de la Grand Place UNESCO World Heritage, concertele tradiționale și marșul oferit de fanfară nu trebuie ratate.

4. Amsterdam, Olanda : 19 Noiembrie 2018 – 2 Ianuarie 2019

Amsterdam-târgul de Crăciun
Foto: Amsterdam Mamas

În Amsterdam găsiți nu doar unul ci 26 de târguri de Crăciun. Locurile de top sunt piețele din Leidesplein și Museumplein. Gustați din olibollen (gogoși olandeze) și apoi ardeți caloriile la unul dintre patinoarele din oraș.
Dacă vizitați orașul între 1 decembrie și 21 ianuarie trebuie neapărat să vedeți Festivalul Luminilor. Cerul de deasupra canalelor se va aprinde precum aurora boreală.

5. Dusseldorf, Germania : 22 Noiembrie – 30 Decembrie 2018

Dusseldorf - târgul de Crăciun
Foto: Christmas markets

Atmosfera la acest imens târg german de Crăciun este foarte veselă. Întregul oraș este cuprins de febra sărbătorilor de iarnă pentru 5 săptămâni întregi. În fața primăriei artizanii vând cadouri tradiționale, figurine din lemn de măslin sau replici în miniatură ale caselor din oraș.

Încercați turta dulce nemțească iar apoi vă recomandăm o plimbare în centrul vechi. Aici puteți alege din cele peste 260 de baruri și restaurante.

Crăciunul se apropie cu pași mărunți și siguri. Care dintre aceste târguri de Crăciun din Europa este destinația ta preferată?

Citește și:

Leave a Reply