Sfaturi pentru amenajarea unei locuinţe

Sfaturi pentru amenajarea unei locuinţe

[mark style=”text” color=””]Majoritatea oamenilor sunt stresați când își amenajează casa pentru că se gândesc în primul rând la costuri și cum pot fi gestionate acestea pentru a avea rezultatele optime. Simți că nu stăpânești toate situația, având destule necunoscute și ar fi perfect dacă ai primi un ajutor și câteva sfaturi.  Cine ți-l poate oferi? Evident, un designer de interior.[/mark]

Orice locuință ar trebui să reflecte personalitatea proprietarilor.

apartament amenajari

Designerul de interior este un specialist ce te poate ajuta să-ți organizezi locuința, să o mobilezi și să o decorezi, scutindu-te de cheltuieli inutile și de timp irosit.

Silviu Stanciu, arhitect și designer de interior, ne va spune care sunt cele mai mari provocări cu care ne confruntăm atunci când ne hotărâm să amenajăm o locuinţă și dacă merită sau nu să apelăm la un specialist.

Fiecare designer de interior are propriul stil de lucru, dar procedează similar în privința etapelor. În general, mai întâi designerul se întâlnește cu clientul pentru o  primă discuție în care sunt prezentate dorințele clientului și posibilitatea îndeplinirii acestora, iar dacă se bate palma, ulterior designerul va vedea și locuința.

În Florida, arhitecții chiar locuiesc o perioadă cu proprietarii pentru a-și cunoaște mai bine clientul și pentru a ști ce i se potrivește.

Atenție! Un designer de interior nu face și execuția, nu deține o echipă de meșteri. El poate lucra cu o firmă de construcții sau cu o echipă de meșteri și îi poate recomanda, dar aici discutăm de un alt contract, cel de execuție.

Se pot face amenajări cu bani puțini?

Bugetul este în funcție de spațiul locației, dar acest aspect determină o muncă mult mai mare din partea proiectantului și o muncă și mai mare din partea beneficiarului deoarece multe lucruri vor trebui realizate de către acesta.

Deci, da, se poate, dar este nevoie de atenție asupra lucrurilor achiziționate și improvizate deoarece fiecare resursă reprezintă un cost pe termen lung și să nu uităm de timpul alocat pentru acestea.

 

apartamente locuinte

Silviu ne sugerează ca atunci când discutăm despre amerajarea unei locuințe, la final, spațiul trebuie să fie coerent și funcțional, astfel încât fiecare lucru să pară natural.

Marcus Vitruvius, arhitect roman recomanda 3 reguli de bază: să fie frumos, utilizabil și rezistent, ceea ce se poate aplica și în aria design-ului de interior.

Ce elemente fac o locuință armonioasă?

‘’Armonia vine din interactiunea elementelor și cum interactionezi tu cu ele deoarece fiecare obiect de mobilier trezește un sentiment.’’

Amenajarea unei locuințe nu este o misiune ușoară și din acest motiv soluția ideală ar fi să apelăm la un designer în acest sens, iar dacă bugetul nu ne permite acest lucru, recomandarea este să ne documentăm bine și să punem la punct un plan de lucru pentru a nu compromite obținerea unui rezultat satisfăcător.

#GetInspired#BeClementine și vă așteptăm cu like&share!

Leave a Reply