Rochii de seară, esențiale într-o garderobă cu stil

Rochii de seară, esențiale într-o garderobă cu stil

[mark style=”text” color=””]Găsirea unei rochii de seară care să nu se demodeze poate fi o adevărată provocare.  Noi colecții, trendseteri și fashion icons apar ca ciupercile după ploaie. Ne tentează să fim în pas cu noutățile dar haideți să nu picăm în capcana industriei modei rapide. Stop isteriei consumeriste! Alege ținutele care îți definesc personalitatea![/mark]

rochii de seara lungi
sursa dtebali.com

Este uimitor cât de repede se schimbă industria modei. Din fericire există o serie de elemente vestimentare atât de versatile, elegante și chic încât rămân la modă indiferent de trendurile din fashion.

5 modele de rochii de seară, celebre pentru croiul lor clasic și elegant

5. Rochia vaporoasă

rochii de seara
sursa Bettman/Getty Images

O rochie confortabilă și feminină este legendara rochie purtată de Marilyn Monroe în filmul The Seven Year Itch/ Șapte ani de căsnicie. Acest model a atins statutul său iconic încă din 1955, inspirând atât vedetele de la Hollywood, cât și designerii de modă.

Pe lângă faptul că a fost desemnată rochia cea mai frumoasă din istoria cinematografiei, a fost vândută pentru 4,6 milioane de dolari la o licitaţie în 2011.

Designul simplu al acestei rochii alături de un coc dezordonat, un machiaj diafan și un ruj roșu intens este rețeta unui look fabulos indiferent de tendințele sezonului.

4. Rochia roșie

rochii
sursa AZ Limo

O rochie roșie va fi întodeauna sinonimă cu seducția. Este o rochie de seară care va trece cu siguranță testul timpului și nu trebuie să lipsească din nicio garderobă.

Julia Roberts a strălucit în filmul Pretty Woman în rochia roșie lungă realizată de Marylin Vance. A rămas un model de rochie de seară iconic care continuă să influențeze stilul a milioane de femei.

Alege să porți o rochie roșie care să-ți avantajeze corpul. Pentru un plus de extravaganță apelează la accesorii prețioase. Dacă renunți la mănușile albe poți opta pentru o pereche de cercei stil candelabru.

Pentru un stil rebel, bocancii și geaca de piele merg de minune cu o rochie roșie vaporoasă. Ideea este să reinterpretezi orice ținută clasică astfel încât să se muleze peronalității tale.

3. Rochia neagră

rochii ocazie
sursa Style Clinic

Tendințele modei se schimbă, dar o rochie neagră va rămâne mereu un exemplu de eleganță și rafinament.  Rochia neagră a devenit populară în 1920, datorită lui Coco Chanel. Legendarul designer de modă a reușit să creeze o operă de artă care a rămas și va rămâne nemuritoare cu trecerea timpului.

Rochia neagră atinge apogeul popularității în filmul “Breakfast at Tiffany’s” cu creația lui Hubert de Givenchy pentru Audrey Hepburn. Purtată cu mănuși și perle a devenit un simbol al eleganței.

2. Rochia în stilul anilor 40

sursa missdeestyle.com

Rochia de un verde smarald din filmul Atonement pe care a purtat-o Keira Knightley a fost considerată una dintre cele mai frumoase ținute dintr-un film.

Realizată de designerul Jacqueline Durran, rochia în stilul anilor 40′ a stârnit interesul masculin dar și dorința femeilor de a deține o rochie asemanatoare, daca nu una exact la fel.

1. Rochia cu paiete

rochii de seara
sursa New York Post

Când alegi să porți o rochie cu paiete, vei fi în mod clar în centrul atenției. Rochia decoltată, brodată cu paiete purtată de Michelle Pfeiffer în „Scarface” în anul 1983 încă inspiră moda din ziua de azi.

Această rochie poate să fie perfectă dacă este purtată în combinaţie cu accesorii minimaliste și un machiaj natural. Pentru a te asigura că arăţi elegant şi nu vulgar, alege accesorii care să ofere rochiei un plus de eleganţă.

Citește și