Rețetă rapidă și foarte gustoasă…și nici nu îngrașă

Rețetă rapidă și foarte gustoasă…și nici nu îngrașă

[mark style=”text” color=””]Pentru că e vară și nu avem răbdare să petrecem mult timp în bucătărie, dar totuși ne dorim ca mâncarea să fie gustoasă și să ne mențină formele fizice, am găsit o rețetă super: chiftele de legume cu brânză.   [/mark]

Chifteluțele de legume cu branza sunt delicioase. Pot fi servite ca aperitiv, gustare sau ca felul principal. Clar vă puteți surprinde și prietenii la o cină de vară, împreună cu un vin rose.

De ce avem nevoie pentru această rețetă?

  • 150g brânză telemea
  • 350g dovlecei
  • 1 ardei kapia
  • 2 morcovi
  • o legătură de pătrunjel și mărar
  • 4 căței de usturoi
  • sare și piper

Citește și: Cum să mănânci sănătos și ideal – sfaturi de la un diabetic

Cum pregătim legumele?

În primul rând este necesar să curățăm dovleceii și morcovii de coajă și se spală cu toate celelalte legume. Apoi dai dovleceii pe răzătoare mare și celelalte legume pe răzătoarea cea mai mică. Se pun condimentele și apoi se lasă la scurs maxim 30 minute. Dacă nu ai timp, le poți scurge bine cu mâna.

La final, se ia câte o lingură mare din amestec, se dă prin făină integrală și se pune una câte una în uleiul încins la prăjit.

Secretul magic ar fi să fie puse lingurile de chifteluțe într-o friptoză, astfel nu s-ar mai lipi și ar prinde și o margine mult mai crocantă.

După ce s-au rumenit este necesar să fie scoase pe un șervețel astfel încât să absoarbă uleiul și să fie servite împreună cu un sos picant sau cu un sos cu usturoi, de ce nu,  chiar cu tzatziki. Sau puteți să radeți niște brânză peste chiftele și este perfect.

Rețetă rapidă și foarte gustoasă...și nici nu îngrașă

Pentru că un sos tzatziki este o specialitate grecească și poate nu toată lumea știe cum se prepară, vă voi oferi cea mai rapidă modalitate de preparare :

Ingredinte:

  • 350g iaurt gras, fie gresesc (acum poți găsi în orice market ) sau cu un iaurt cu 10% grăsime. Fie, acesta va fi ingredientul cel mai gras din această rețetă :))).
  • 1 castravete
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • câteva frunze de mentă
  • 1/2 zeamă de lămâie
  • puțină sare

Este necesar să acordăm atenție castraveților deoarece pot strica sosul prin cantitatea mare de apă pe care o conțin. Așa că, primul pas este să îl dăm pe răzătoare și apoi să îl lăsăm la scurs cu puțină sare.

Iar cel de al doilea pas și ultimul, vor fi amestecate toate ingredientele, cu atenție – să nu se pună prea mult din ingredientele care au un gust intens (lămâie, usturoi), așa că recomandarea ar fi să guști câte puțin până vei ajunge la gustul dorit.

Menta este un ingredient opțional. Dacă vrei să adaugi un plus de gust, merge foarte bine în rețeta de tzatziki, plus că oferă un plus de prospețime.

Acestea fiind clarificate, nu sunt restricții la limita de consum al acestui preparat deoarece este o rețetă ce conține ingredinte cu un indice caloric, chiar și glicemic scăzut, poate fi consumat în orice anotimp, chiar și vara pentru prospețimea preparatului. Ce mai rămâne de zic este doar să ai poftă bună!

Descoperă și: