Remedii naturale împotriva căderii părului

Remedii naturale împotriva căderii părului

[mark style=”text” color=””]Căderea părului, vârfurile despicate, părul uscat sau ars sunt o serie de probleme care afectează tot mai multe femei, de toate vârstele.[/mark]

remedii naturale împotriva căderii părului

Există câteva remedii naturale împotriva căderii părului care au un impact benefic şi sunt extrem de eficiente.

Cauzele acestei probleme sunt multiple însă din fericire cu ajutorul acestor remedii naturale căderea părului poate fi prevenită.

Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale împotriva căderii părului a căror eficienţă este dovedită prin studii ştiinţifice

1 CONSUMAŢI MULTĂ APĂ

remedii naturale împotriva căderii părului

Apa nu este bună numai pentru corp ci şi pentru păr. Se pare că o cauză a căderii părului este deshidratarea, iar aceasta ajută la uscarea scalpului favorizând apariţia mătreţii.

2 ULEIURILE ESENŢIALE

remedii naturale împotriva căderii părului

Câteva picături de ulei esențial pe păr și pe scalp fac minuni. Stimulează circulația sângelui, reduce inflamația scalpului și ajută la hidratare. Lavanda, rozmarinul și cimbru sunt excelente pentru prevenirea subțierii firului de păr.

3 SUCUL DE CEAPĂ

Favorizează producţia de colagen şi keratină, stimulează circulaţia sanguină la nivelul scalpului şi previne astfel subţierea şi ruperea firului de păr.

CITEȘTE ȘI : Cum vă poate face yoga facială să arătați cu 3 ani mai tinere

4 CEAIUL VERDE

Cu toții cunoaștem beneficiile consumului de ceai verde. Puteți să vă spălați părul cu ceai verde de două sau trei ori pe săptămână pentru a stimula creșterea părului. Antioxidanții și vitaminele din ceaiul verde întăresc foliculii de păr și conferă strălucire.

5 ULEI DE COCOS

remedii naturale împotriva căderii părului

Uleiul de cocos este nelipsit din tratamentele naturiste dacă te confrunți cu probleme precum căderea părului sau mătreață. Acesta acţionează ca o barieră protectoare împotriva radicalilor liberi şi poluării din mediul înconjurător.

Se poate folosi pe post de balsam pentru a oferi un aspect sănătos părului sau ca mască tratament. Aplicați pe toată lungimea părului, acoperiți capul cu o cască de duș și lăsați să acționeze pe timp de noapte. Dimineața spălați părul cu un șampon fără sulfați.

6 ALOE VERA

remedii naturale împotriva căderii părului

Poate vindeca și repara celulele deteriorate ale scalpului, accelerând creșterea părului. Frecați pielea capului cu suc de aloe vera și întindeți pe toată suprafața părului, lăsându-l să pătrundă în foliculii de păr pentru a putea recondiționa și îmbunătăți părul deteriorat și uscat. Efectul plantei poate să nu fie la fel la toate persoanele, dar merită testat.

CITEȘTE ȘI : 5 Remedii casnice care dau rezultate în lupta cu crampele menstruale

 

Leave a Reply