Motivație și sfaturi: 8 moduri de a face un lucru care-ți displace să devină plăcut

Motivație și sfaturi: 8 moduri de a face un lucru care-ți displace să devină plăcut

[mark style=”text” color=””]Cu toții avem lucruri pe care nu ne place să le facem: o temă, un raport sau o petrecere la care nu vrem să mergem. Dar, cu motivație și sfaturi, putem atenua impactul acelor lucruri.[/mark]

Foto: Doctor NDTV

1. Fă-ți o listă

Pentru fiecare treabă mică pe care ai dus-o până la sfârșit, există o recompensă. Vei fi mai fericită când vei tăia încă un lucru de pe listă.

2. Transformă un lucru mare și plictisitor în lucruri mărunte

Ia-le pe rând pentru a nu te simți copleșită. Spală acum vasele, le vei aranja mai târziu. Scrie un sfert din proiect, ia o scurtă pauză. Încet dar sigur vei ajunge la capăt.

3. Ține ochii pe ceas pentru a vedea cât îți ia de făcut fiecare lucru

Nu vrei să ratezi ziua frumoasă de afară cu un raport pentru job? Vezi cât îți ia să-l termini și grăbește procesul pentru a te bucura de soare și de timpul liber.

Citește și Motivația de care ai nevoie înainte de vară: toate femeile sunt frumoase.

4. Recompensează-te

Acordă-ți o mică recompensă de fiecare dată când termini un lucru care nu-ți face plăcere.

5. Încearcă să găsești un sens mai adânc

Plictiseala este o chestie generală. Ceva ce pentru tine pare banal, pentru altă persoană poate fi interesant. Gândește-te că poate lucrul pe care detești să-l faci te poate ajuta pe viitor.

6. Trăiește clipa

Nu-ți place să dai cu aspiratorul? Dă drumul la melodia preferată și ai să vezi că în 2 timpi și 3 mișcări e și curățenia gata.

Foto: Pinterest

7. Pune pe altcineva să facă ceea ce nu-ți place

Sună ca și cum ai ceda, dar nu e chiar așa. Poți să rogi pe cineva să facă un lucru care-ți displace, iar apoi să faci tu un lucru care lor le displace.

8. Implică-ți partenerul

Orice lucru obositor și fără plăcere poate fi transformat în ceva mai puțin plictisitor atunci când îl faci alături de persoana iubită.

Citiți și 4 Semne că ai un job stresant și micile schimbări pe care le poți face.