Un makeup atrăgător de zi pentru persoanele cu ten matur

Un makeup atrăgător de zi pentru persoanele cu ten matur

[mark style=”text” color=””]Pentru ca tenul matur să fie complimentat de machiajul purtat, secretul este unul simplu: machiajul pentru tenul matur trebuie să fie caracterizat prin simplitate[/mark]

ten matur

 

Pentru un ten matur ”less is more” și este necesar să fie înţelese principiile machiajului corector şi aplicarea produselor cosmetice. Machiajul în exces îmbătrâneşte chiar şi un ten tânăr deoarece accentuează ridurile şi conferă tenului un aspect îmbâcsit.

În machiajul persoanelor mature, în funcție de trăsături, se evidențiaza ceea ce oferă mai multă expresivitate. În general ar trebui să punem accent pe luminozitate.

Ce restricții există în machiajul pentru persoanele cu ten matur?

ten matur

Machiajul în exces oferă o senzație de îmbătrânire întotdeauna. Trebuie să avem foarte multă grijă la produsele folosite. Fondurile de ten trebuie să aibă o textură lejeră. Pentru tenul cu imperfecțiuni sunt necesare fondurile de ten emoliente, care au o putere mare de acoperire, dar au o textură cremoasă. Nu se folosesc fonduri de ten în nuanțe cu subton de roz.

Pudra nu este tocmai indicată într-un machiaj pentru un ten matur, dar în cazul persoanelor care au atât tenul matur, cât și gras, este recomandată o pudră liberă transparentă, de preferabil din micropigmenți de siliciu, care nu vor încărca tenul excesiv.

Rujurile nu sunt recomandate a fi în nuanțe închise, ci în nuanțe calde, naturale de piersică sau mocha rose.

Forma sprâncenelor este foarte importantă deoarece trebuie să fie ascendentă pentru a crea efectul de ridicare și nu de cădere precum bine știm că aceasta este tendința unui ten matur.

Machiajul pentru persoane cu ten matur trebuie să fie, de fapt, unul corector. De regulă, trebuiesc respectate aceste restricții începând cu vârsta de 40 ani, uneori chiar și mai devreme, în cazul persoanelor cu un ten lipsit de elasticitate.

Care sunt pașii esențiali de urmat pentru un machiaj al tenului matur?

ten matur

Cel mai important pas este pregătirea tenului înainte de machiaj. Necesită mult mai multă atenție tenul matur. Se folosesc creme speciale, cu efect de lifting, serumuri. De obicei, produsele pentru ten matur conțin și microparticule care se așează în ridurile de expresie formate și reflectă lumina, astfel ascunzând semnele îmbătrânirii.

Și cum cel mai bine învățăm din exemple concrete, am rugat-o pe Denisa Avram Make-up Artist  să ne arate cum se realizează un astfel de machiaj.

Câteva produse recomandate pentru makeup-ul destinat unui ten matur utilizate în video:

  • Pentru pregătirea tenului – serum de la Lioele, pentru o hidratare intensa. Apoi a fost folosită o cremă de contur pentru ochi. Le-am lăsat să acționeze câteva minute, după care am adăugat o bază matifiantă tot de la Lioele pentru zonele cu pori dilatați.
  • Fond de ten pe bază de apă, fluid, cu efect de lifting, Tenseur – Make Up For Ever. Am fixat cu o pudra liberă de la Atelier Paris și am finisat cu o pudră compactă satinată de la Revolution. Pentru contur am folosit paleta de la Anastasia Beverly Hills, blush de la Make Up For Ever – Satin Peach Pink, iluminator de la Too Faced – Ray of light.
  • Pentru ochi am folosit paleta Too Faced – Natural love și paleta T22 de la Atelier Paris, pe o baza de creion Cascade – 201.

Citește și :

Leave a Reply