Cum să ai un machiaj rezistent pe timp de vară! Tips&tricks

Cum să ai un machiaj rezistent pe timp de vară! Tips&tricks

[mark style=”text” color=””]Căldura, umiditatea și nu numai, sunt factori care îți vor afecta machiajul în sezonul estival. Iată câteva sfaturi despre cum să ai un machiaj rezistent pe timp de vară și un look proaspăt.[/mark]

machiaj rezistent de vara
Sursa: StyleCraze

1. Pentru un machiaj rezistent de vară încearcă să foloseşti doar strictul necesar

Zilele călduroase te vor face să transpiri. Vântul va aduce impurități pe pielea ta. Apa sărat și nisipul vor fi fie prietenii tăi fie dușmani de temut.

Cel mai indicat este să folosești un machiaj de zi cât mai simplu. Folosește un anticearcăn și o cremă hidratantă, puțină culoare pe buze, o nuanță trandafirie, și ești pregătită.

Seara renunță la genele false și machiajul închis la culoare. Optează pentru tonuri maronii, spre bronz. Alegeți produse rezistente la apă.

2. Nu uita de hidratare

Hidratarea este necesară precum aerul, mai ales în timpul verii şi pe caniculă. Consumați cel puțin 2 litri de apă zilnic.

Folosiți creme hidratante și nu uitați de curățarea feței înainte de culcare.

Investiți în machiaje și pensule de bună calitate. Evitați mâncărurile grase și alcoolul în exces, întrucât se va reflecta atât în sănătatea tenului cât și în siluetă.

machiaj rezistent de vara
sursa: Harper’s Bazaar

3. Bronz frumos, corp sănătos

Nu degeaba mamele ne spuneau să evităm statul la soare la orele prânzului. Alegeți să vă treziți mai devreme pentru a merge la plajă dimineața.

Nu uitați să folosiți cremă de plajă cu grad de protecție. Din când în când un ulei accelerator poate face minuni.

Crema hidratantă, după plajă, este absolut de nelipsit. Evitați intervalul 13:00 – 17:00 când soarele pur și simplu arde.

4. Păr și unghii fresh

Părul se decolorează, pielea se închide la culoare, nopțile sunt lungi și cocktailurile reci.

Vara este ideală pentru a obține highlighturile pe care le doreai de mult timp. Alege o nuanță mai deschisă pentru părul tău și lasă soarele să-și facă magia. Încearcă șamponul pe bază de ulei de măsline grecești.

Unghiile stau fresh, cu un french sau tăiate mediu spre scurt. Mai bine alegi un strat de lac transparent decât să te trezești cu unghiile ciobite sau rupte după o zi la plajă.

Citeşte şi: