Machiaj de seară pentru ten matur

Machiaj de seară pentru ten matur

[mark style=”text” color=””]Indiferent de vârstă, sufletul rămâne tânăr și ne dorim ca și un ten matur să emane acest lucru cât de mult posibil. 

[/mark]

machiaj ten matur

Trucurile de machiaj aplicate în tinereţe nu pot fi aplicate cu acelaşi succes pentru un ten trecut de 40 ani, denumit de altfel și matur.

Pudra este benefică pentru a fixa machiajul şi a stabiliza excesul de sebum în cazul tenului gras, dar poate deveni o reală problemă pentru tenul matur, deși nu este complet interzisă. Putem folosi o pudră libera transparenta, de preferabil din micropigmenti de siliciu. Vom evita aplicarea ei pe zonele ridate excesiv.

Majoritatea femeilor mature apelează la tot felul de “trucuri” pentru aș-i ascunde ridurile și încarcă foarte tare fața cu fond de ten. Acest “artificiu” este total greșit pentru că pe o față plină de fond de ten, inevitabil ridurile vor ieși în evidență. Așa că nu încărca prea tare fața cu fond de ten.

Pentru că avem un program aglomerat care nu ne permite să ștergem machiajul de peste zi și să o luăm de la ”0”  pentru a ne pregăti de o seară în oraș, putem realiza un mic artificiu. Dacă avem produsele necesare în geanta, putem transforma rapid machiajul de zi realizat pentru tenul matur chiar la birou prin accentuarea bazei deja realizate de dimineață.

Elementele principale care trebuie accentuate pentru a obține un machiaj de seară vor fi ochii și buzele.

În video veți putea descoperi transformarea makeup-ul de zi al unei persoane cu ten matur pentru o seară în oraș, realizat de makeup artistul Denisa Avram.

Trăsăturile principale au fost intensificate prin nuanțe mai puternice, precum creionul pentru contur de la Cascade 331 și rujul de la Mac – Ruby Woo.

Odată cu înaintarea în vârstă, ochii se micşorează, aşa că va deveni din ce în ce mai puţin indicat să folosim tuş sau creion negru în jurul ochilor. În video au fost folosite nuanţe de maro – acestea nu vor atrage atenția asupra ridurilor şi nici nu vor micşora ochii.

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atat buzele devin mai subțiri. Ce putem face pentru a le păstra totuși o formă voluptoasă?

Dacă persoanele sexului frumos sunt mai în vârstă, conform specialiștilor în domeniu este de preferat ca acestea să folosească și conturul de buze.

Nu uitați de sprâncene. Acestea sunt foarte importante în structura feței.  Evidențiază-le cu un fard într-o nuanță mai deschisă decat cea a părului.

Și nu în ultimul rânde este important ca machiajul să fie aplicat astfel încât să dea un efect de lifting fetei, iar rimelul este de preferat să fie folosit doar pe genele superioare pentru a nu încărca.

Pentru că în fiecare an tendințele se schimbă, care sunt cele în materie de makeup pentru anul 2018 ? Cum pot fi aplicate pentru persoanele mature?

In tendințele anului 2018 se remarcă celebrul Cat-Eye, glitter, rujuri cremoase și culorile pastelate.

Dar în aceeași măsură rămân în tendințe și look-urile naturale, luminoase, care pot fi aplicate inclusiv pentru persoanele cu ten matur. Pentru machiajul ochilor vom opta pentru culori naturale, vom evita culorile puternice și nu folosim glitter sau farduri cu particule de sclipici. Întotdeauna, less is more.

Citește și:

Leave a Reply