Insula Chrissi, Grecia. Unde mergem în vacanță de 1 mai?

Insula Chrissi, Grecia. Unde mergem în vacanță de 1 mai?

[mark style=”text” color=””]Prietenii te întreabă: Unde mergem în vacanță de 1 mai? Spune-le că vrei ceva deosebit. Spune-le că vrei un colț sălbatic de rai .[/mark]

SursaȘ TripAdvisor

Vama Veche e un mediu prea pueril. Și nici în casă n-ai sta. La terasă e bine cu prietenii și-o bere rece, dar tot parcă lipsește ceva. Ce faci în această vacanță de 1 mai?

Ia-ți rucsacul în spate și prietenii buni de mână. Sparge pușculița sau dă năvală în contul de economii. Și hai, hai în Grecia să facem amintiri de neuitat, să trăim clipe care vor rămâne pentru totdeauna întipărite în memorie.

Insula Creta este cea mai mare din Grecia și e plină de canioane, munți, sate de vacanță, cluburi, magazine și taverne. Dar tu cauți altceva. Cauți magia dintre valuri și liniștea de sub scoici.

La doar 30 de minute cu feribotul, sau pe-aproape, de Ierapetra, în sud estul Cretei, se află Insula Chrissi.
Este un colț ascuns de paradis. Ideală pentru vacanțe de o zi din insula Creta sau excursii cu cortul, Chrissi întâmpină turiștii cu plaje cu nisip fin, auriu și cedrii întortocheați.

Sursa: odeontravel.gr

Chrissi e perfectă pentru o vacanță hippy, cu cortul, sub cerul înstelat al Mării Libiene.

Vrei să scapi de zumzetul orașului, de agitația străzilor, de vorbăria goală a celor din jur? Nimic mai simplu. Ajungi în Ierapetra, iei feribotul către Chrissi și dai stop la zarvă și start la relaxare.

Munții Cretei pe fundal, apă turcoaz la 2 metri, nisip fin și cedrii sălbatici te iau în primire de la primii pași pe insulă.
Pe Chrissi există doar un restaurant pescăresc unde poți lua masa în timpul zilei.
Câteva tarabe de suveniruri sunt amplasate în imediata vecinătate a acestuia. La nici 10 pași este prima plajă a insulei, cu șezlonguri și umbrele. Prețurile sunt între 5 și 10 euro.

Sursa: TrekEarth

Relaxează-te sub soare. Fă o baie și uită de tot și toate. Locul este bun și pentru pasionații de snorkeling.

Aventurează-te până pe partea opusă a insulei, în nord. După doar 15 minute de plimbare prin nisipul fin și pe lângă cedrii încovoiați, vei ajunge pe o plajă aurie.

Peisajul este rupt din basme, iar cuvintele nu pot exprima acest lucru îndeajuns.

Foto: Visit Greece blog

Cedrii și nisip fin, apă turcoaz și munții Cretei pe fundal sunt elementele ideale pentru fotografii care vor stârni invidia prietenilor.

Insula Chrissi nu este locuită, iar ultimul feribot către Ierapetra pleacă în jurul orei 18:00.
Nu există locuri de cazare pe insulă, dar iubitorii de natură rămân aici cu cortul. Dacă alegi această opțiune, nu uita să ai apă și mâncare cu tine, deoarece pe insulă nu există nici un magazin.

Care este cea mai tare vacanță de 1 mai pe care ai avut-o și unde?

Citiți și despre:

Leave a Reply