Inspirație pentru vară: cele mai populare cocktailuri din lume

Inspirație pentru vară: cele mai populare cocktailuri din lume

[mark style=”text” color=””]Indiferent de anotimp sau continent, acestea sunt soluţii excelente pentru o bună dispoziţie. Începe petrecerea cu cele mai populare cocktailuri din lume.[/mark]

Foto: HungryForever

Din ce în ce mai rafinate, cocktailurile sunt cele mai căutate băuturi în cluburi sau restaurante din întreaga lume.

Barmanii au listele cu cocktailuri pentru a satisface și cei mai dificili clienți. Începe vara informată. Dă-i pe toți pe spate la prima petrecere sau ieșire la restaurant sau club cu cele mai populare cocktailuri. Iată care sunt unele dintre cele mai comandate băuturi alcoolice din lume, conform site-ului therichest.com.

1. Apple Martini

Pe scurt ‘Appletini’, acest cocktail oferă o perspectivă aparte paharului clasic de martini sec. Cu vodkă în loc de gin ca ingredient de bază şi rachiu de mere pentru a-i da un parfum puternic, Appletini nu este definitivat decât după ce se adaugă un suc natural de lămâie şi o bucată de măr.

2. Long Island Ice Tea

Acesta este un amestec puternic de rom, vodkă, tequila, gin şi triplu sec, aromate apoi cu merişor, suc de lămâie şi cola. O versiune mai veche a acestui cockteil ar fi apărut în 1920 în comunitatea Long Island din Tennessee, SUA.

Citește și Descoperă Dialogue Social Bar, noua ta locație pentru întâlniri de afaceri și coworking.

3. Californication

Este un cockteil asemănător cu Long Island Ice Tea, însă mixul de băuturi spirtoase (rom, vodkă, tequila şi gin) este parfumat cu lichior de portocale, suc de lămâie şi suc de portocale. Deşi este puternic, oferă un evantai de arome dulci şi la final se adaugă o felie de portocală.

4. Pina Colada

Acesta este un cockteil clasic tropical cu rom, lapte de nucă de cocos și suc de mere. Este băutura favorită a celor care vor ceva exotic și răcoritor. Rădăcinile acestei băuturi s-ar afla în Puerto Rico, unde a fost considerată multă vreme drept băutură naţională.

Foto: VideoBlocks

5. Margarita

Foarte popular în SUA, acest cocktail are la bază tequila. Peste tequila se adaugă triplu sec, suc de lămâie verde şi cuburi de gheaţă. Este servit în pahare ai căror pereţi interiori sunt frecaţi cu lămâie verde şi apoi se pune sare.

6. Mojito

Este poate cel mai cunoscut cockteil din întreaga lume, cu rom alb, mentă, suc de lămâie și apă minerală. Unul din secretele obţinerii unui Mojito parfumat constă în strivirea mentei (nu tăiată fâşii şi nici tocată) înainte de a fi pusă în amestec pentru a-şi păstra savoarea şi pentru a genera acel suc interior al plantei.

7. Cosmopolitan

Modern și popular, cocktailul oferă un mix puternic de vodkă, triplu sec, suc de lămâie verde și suc de merişor. ‘Cosmo’ a explodat în popularitate în anii ’90, în urma menţiunilor repetate în filmul ‘Sex and the City’.

Citește și Antreprenoriat și vinuri rafinate. Despre Corks Cozy Bar-ul Ruxandrei Chendi.

Sursa: Agerpres.