Igiena după epilare. De ce nu trebuie să faci duș imediat după ce te-ai epilat

Igiena după epilare. De ce nu trebuie să faci duș imediat după ce te-ai epilat

[mark style=”text” color=””]Igiena după epilare este un capitol foarte important. Precauția nu strică. Iată de ce nu este indicat să faci duș imediat după epilare.[/mark]

Foto: unica.ro

Igiena este un capitol foarte important. Orice femeie trebuie să țină cont de anumite detalii, mai ales atunci când vorbim despre îndepărtarea părului nedorit de pe corp.

Epilarea cu ceară poate irita pielea. Deci, fiți cu băgare de seamă.

Înainte de epilare recomandăm un duș cu apă calduţă, în niciun caz fierbinte. Astfel porii vor fi deschiși, iar procesul de îndepăratare a părului va fi mai facil. Bine înțeles nu trebuie să săriți direct din duș în cabinetul de cosmetică. Corpul are nevoie să-și normalizeze temperatura. Este indicat să nu aplicați produse pe pielea proapăt spălată, care urmează să fie epilată.

După epilare este indicat să nu vă spălați. Porii au nevoie să se închidă ușor. Chiar și după 2 ore de la epilare, trebuie să evitați apa fierbinte pentru a nu prelungi o eventuală iritație.

Citiți și despre beneficiile pe care le are aloe vera pentru sănătate.

Foto: Libertatea pentru femei

Dacă alegeți epilarea cu ceară puteți să vă confruntați cu iritarea rezultată în urma smulgerii foliculelor de păr. Pentru a evita inflamații subcutanate, foliculită, există câteva trucuri.

Gheaţa aplicată pe zona epilată va reduce din roşeaţă şi va avea un efect decongestionant. Tot ea va închide apoi şi porii.

Pentru cele dintre voi care sunt predispuse la foliculită în zonele sensibile, este recomandat să folosiţi produse care să calmeze pielea şi care să aibă rol antiseptic. Un produs pe care-l recomandăm cu încredere este serul post epilare cu lapte de avocado. Proprietățile sale sunt de vindecare şi de prevenire a infecţiilor. De asemenea împiedică creşterea părului sub piele.

Loţiunea post epilare are rolul de a îndepărta urmele de ceară, în timp ce hidratează pielea. Aceasta nu trebuie să fie grasă, ca să fie absorbită uşor de piele.

Citiți și despre yoga pentru femei, un mod prin care vă puteți îmbunătăți sănătatea.