Este bine să mergem la solar vara?

Este bine să mergem la solar vara?

[mark style=”text” color=””]Cum vine vara, cum începem să ne plângem de pielea albă și să ne dorim să prindem culoare cât mai repede. Tocmai de aceea multe dintre noi apelăm la solar. Citește mai jos pentru a afla dacă este bine sau nu să mergem la solar vara.[/mark]

solar vara
Foto: shelterinteriordesign.blogspot.ro

Când să mergi la solar

Este un lucru general acceptat de comunitatea medicilor faptul că mersul la solar este extrem de nesănătos. Ba chiar crește riscul de a face cancer de piele.  Așa că răspunsul scurt la întrebarea “este bine să mergem la solar vara” este nu, pentru că dermatologii și medicii ne recomandă să evităm solarul indiferent de anotimp.

solar vara
Foto: Jeff Mermelstein

De ce să spui nu solarului

Trebuie să știi că există două tipuri de raze UV. Razele UVA, pe care le întâlnești cel mai des la solar și razele UVB. Deși razele UVB (cele de care te bucuri dacă te bronzezi natural)  ard pielea mai repede decât cele de tip UVA, tot ele sunt cele care determină pielea să producă vitamina D. Pe când razele UVA îmbătrânesc pielea mult mai repede.

Mitul este că o vizită la salon înainte de prima călătorie la mare te va proteja de o arsură solară, însă medicii spun că aici e vorba doar de legendă.  De altfel un alt motiv pentru a spune pas unei sesiuni de solar în timpul verii este faptul că radiațiile UV de la  solar sunt de 15 ori mai periculoase pentru sănătate decât expunerea la soare.

solar vara
Foto: Pinterest

Cum te pregătești de solar

Dacă totuși vrei să mergi la salon pentru a te bronza e bine să știi mai multe lucruri. Înainte de o ședință trebuie să-ți exfoliezi și să-ți hidratezi pielea.  Cel mai indicat este să începi cu sesiuni scurte, de două minute. Poți apoi să crești progresiv durata de expunere. Ca și în cazul unei ședințe de bronz natural, e bine să folosești cremă de protecție împotriva razelor UV înainte de o ședință de solar. La sfârșitul ședinței trebuie să-ți hidratezi pielea din nou.

Află mai multe:

Leave a Reply