Donatella Versace, stilul unei regine a modei

Donatella Versace, stilul unei regine a modei

[mark style=”text” color=””]Slabă, cu pielea întinsă artificial, e imposibil să nu o recunoști pe Donatella Versace. Stilul ei e poate controversat, dar nu poți spune nimic rău despre hainele pe care le creează. Află care este povestea de viață a puternicei creatoare de modă.[/mark]

donatella versace
Foto: Toni Thorimbert via Getty Images

Povestea de viață

Donatella Versace s-a născut la 2 mai 1955. A fost al pătrulea și ultimul copil al cuplului Versace. Încă de mică s-a apropiat de fratele ei mai mare, Gianni Versace. Cei doi au învățat să coasă de la mama lor. Nu a fost o surpriză când, în anii 70, sora cea mică și-a urmat fratele genial la Florența, locul unde Gianni s-a consacrat ca designer.

Astfel a început o viață de petreceri nebună pentru Donatella. Și-a făcut o mulțime de prietene celebre printre care Elisabeth Hurley și Madonna. A căpătat însă și o dependență de cocaină.

În 1983 s-a căsătorit cu modelul Paul Beck și împreună au doi copii: Allegra și Daniel Versace. Cea mai mare tragedie din viața ei a fost moartea lui Gianni, iubitul ei frate. În 15 iulie 1997 creatorul de modă a fost asasinat în fața vilei sale.

Stilul Donatella Versace

Stilul creatoarei de modă a fost puternic influențat de Gianni. Acesta o lua în club cu el și îi pregătea ținutele. În adolescență tânăra rebelă și-a vopsit părul platinum blond și a început să folosească tuș și creion negru.

Nu s-a sfiit niciodată să-și arate picioarele lungi și a adorat crăpăturile curajoase. A fost mereu adepta accesorilor și are o adevărată pasiune pentru auriu. Evident Donatella urăște balerini și minimalismul.

donatella versace
Foto: George Pimentel

Moștenirea

Donatella nu a fost doar sora marelui Versace, ci și muza lui. Astfel influența ei există într-o formă sau alta în fiecare colecție Versace.

Curând după asasinarea lui Gianni, Donatella a devenit directorul artistic al casei de modă. A lansat prima colecție  la un ani și trei zile după moartea fratelui ei. A fost evident că este și ea o forță. Așa cum fratele ei a dominat perioada anilor 90, Donatella s-a impus în ani 2000.

Printre celebrele ei creații se numără și rochia junglă, purtată la Grammys de Jenifer Lopez, motivul pentru care s-a creat Image Search.

Află mai multe! Citește și: