Desene animate care ne încântă viața de adult

Desene animate care ne încântă viața de adult

[mark style=”text” color=””]Ca și desenele animate pentru copii, desenele pentru adulți reprezintă o modalitate de a prezenta într-o manieră comică sau dramatică subiecte actuale de interes general. De la seriale animate clasice până la familii suburbane, oameni de știință nebuni, delincvență adolescentă și agenți secreți, există numeroase desene animate excelente.[/mark]

desene animate

Cele mai bune desene animate ale tuturor timpurilor

5. BEAVIS AND BUTT-HEAD

desene animate

Delincvenții adolescenți Beavis și Butt-Head sunt probabil cea mai faimoasă creație a lui Mike Judge. În fiecare episod, duoul titular se îmbarcă într-o varietate de aventuri grosolane, violente și hilare. Întâmplările nu fac alceva decât să critice ipocrizia și prostia vieții cotidiene.

La baza serialului animat stă un film de scurt metraj realizat de Mike Judge, intitulat Frog Baseball.  Seria a fost difuzată pentru prima oară pe MTV în martie 1993.

Devenind foarte popular, serialul a fost transformat într-un film animat de lung metraj numit Beavis și Butt-Head Do America în 1996.

În Octombrie 2011 a apărut un nou sezon, dar datorită modificărilor demografice ale MTV, nu a reușit să atragă un public și a fost anulat.

4. FUTURAMA

futurama

Philip J. Fry este un băiat obișnuit care livrează pizza până când accidental se criogenează. Se trezește o mie de ani mai târziu în New New York, o vastă metropolă populată de străini și roboți. Fry găsește un loc de muncă la Planet Express, un serviciu de livrare interplanetar deținut de descendentul său îndepărtat, profesor Farnsworth. Împreună cu robotul cinic Bender și cu străinul hiper-competent Leela, Fry trăiește toată neputința științei fictive din secolul XX.

Matt Groening a venit cu ideea pentru Futurama la sfârșitul anilor 1990 și la dezvoltat cu ajutorul lui David X. Cohen. Futurama a avut premiera pe Fox în martie 1999. În 2003 serialul animat a fost anulat. Cu toate acestea, seria a fost reluată cu succes cinci ani mai târziu de Comedy Central, unde s-au mai difuzat încă trei sezoane până în 2013. Futurama a câștigat șase premii Emmy.

3. FAMILY GUY

desene animate

O familie obișnuită pe nume Griffiths. Tatăl Peter, o mamă la domiciliu, Lois, copiii lor adolescenți, Meg și Chris, precum și copilul Stewie, care se întâmplă să fie un super-geniu. De asemenea, există și un Brian, câinele vorbitor din familie, care vrea cu disperare să devină scriitor. Cu o astfel de familie, aventurile bizare sunt nelipsite.

Family Guy este o serie de desene animate pentru adulți creată de Seth MacFarlane. Seria a apărut ca o animație scurtă,” The Life of Larry” pe care MacFarlane a făcut-o în timpul studierii animației în anii 1990. A fost difuzată pentru prima dată pe Fox în ianuarie 1999, dar a fost anulată în noiembrie 2003 din cauza ratingurilor scăzute.

Un deceniu, trei Emmy și zece sezoane mai târziu, Family Guy rămâne una dintre cele mai populare serii animate de pe piață.

2. SOUTH PARK

south-park

Ireal, amuzant, controversat și adesea dezgustător – South Park combină toate aceste caracteristici și multe altele. Protagoniștii sunt patru băieți din Colorado: Kyle Broflovski, Eric Cartman, Stan Marsh și Kenny McCormick. În orașul natal din South Park, aceștia se confruntă în mod regulat cu evenimente grotești, de la religie și chestiuni politice reale până la cultura pop și tendințele efemere ale modei.

Trey Parker și Matt Stone au creat inițial aceste desene animate la începutul anilor 1990, sub forma unui scurt metraj animat intitulat Spiritul Crăciunului. Conceptul a fost transformat ulterior într-o serie de televiziune care a debutat pe Comedy Central în august 1997.

South Park a devenit rapid popular în întreaga lume, ducând la lansarea filmului South Park în 1999. De atunci, controversatul South Park a fost difuzat pentru 19 sezoane și a câștigat și cinci premii Emmy.

1. THE SIMPSONS

the simpsons

Familia Simpsons este probabil cea mai faimoasă familie fictivă de pe planetă. Timp de aproape treizeci de ani, această subversiune satirică a familiei ideale a reușit să adune fani de toate vârstele combinând emoțiile cu râsul.

Seria a fost creată de Matt Groening la sfârșitul anilor 1980 ca o schiță animată pentru The Tracey Ullman Show. Groening a dezvoltat apoi conceptul în propria sa serie cu ajutorul lui James L. Brooks și Sam Simon.

Desenele animate The Simpsons au fost difuzate pentru prima oară pe Fox în decembrie 1989. De atunci, seria a câștigat peste 30 de premii Emmy.

Cu 27 de sezoane, The Simpsons este, de departe, cea mai lungă serie americană de animație.

Citește și