Descoperiți Social 1, un restaurant cu un design care reinterpretează ironic valori din “România socialistă”

Descoperiți Social 1, un restaurant cu un design care reinterpretează ironic valori din “România socialistă”

[mark style=”text” color=””]Un loc distins, autentic, în apropierea Casei Poporului, Social 1 este un restaurant/bar cu un design interesant. Decorul Social 1 este inspirat de România secolului trecut, dar are aerul comod al unui local londonez.[/mark]

Social 1 design
Foto: Facebook

Localul Social 1 este privilegiat de o adresă istorică, Bulevardul Unirii 1, față în față cu Palatul Parlamentului. Designul interior poartă semnătura studioului de arhitectură PickTwo. Aceștia au reinterpretat valorile epocii socialiste prin care a trecut țara noastră. Ei pun în valoare elemente arhitecturale specifice anilor 1980. Stilul zonei denumite Centru Civic este regăsit în detalii. Dintre acestea amintesc podeaua din marmură românească “de Rușchița” sau tavanul care preia motive regăsite în sălile de conferite din Casa Poporului. Sistemul de încălzire este format din calorifere amplasate la baza geamurilor mari.

Scopul acestui spațiu sunt evenimentele de socializare.

Astfel a fost inclus și un al doilea bar destinat sesiunilor de “live cooking”. Studioul de design PickTwo este același care s-a ocupat și de locația Stadio – Restaurant cu Atrium, pe strada Ion Campineanu 11. Despre aceasta vă voi povesti într-un articol viitor.

Social 1 design
Foto: Facebook

Meniul conține rețete reinterpretate din toate bucătăriile lumii. Pentru un plus de aromă există în bucatarie un grătar cu cărbuni. Puteți opta pentru diverse tipuri de mic dejun ca de exemplu: Dezmăț cu ouă, cartofi prăjiți, roșii și pancetta 400 g / 24 lei sau American Style, pancakes cu ricotta, sirop de arțar și zmeură 200 g / 19,4 lei.

Aveți de unde alege supe, gustări, paste, burgeri, salate, feluri principale sau grilluri. Ca să vă faceți o idee despre prețuri există supă cremă de pui la 16lei, Burger Frate de Somon 30,8lei, o porție de carbonara la 32,9lei sau salată Caesar cu pui la 29,9lei.

Partea de băuturi, Spritz, conține opt rețete acidulate, inspirate de cocktailuri din istoria barurilor din America, Franța și Italia.

Puteți încerca Deșteptăciune de Struguri, poveste de iarnă reinterpretată cu vin roșu, vin de Porto, apricot brandy, ingrediente de sezon
și portocală caramelizată 300 ml / 27 lei sau Limonadă cu Suflet, limonadă caldă cu rom negru, rozmarin și scorțișoară 300 ml / 27 lei.

Echipa Social 1 este implicată în evenimente caritabile. Alături de Fundația World Vision și banii strânși din partea clienților, copiii de la școala primară din Piria, comuna Argetoaia au intrat în noul an cu jucării, dulciuri și cu geci călduroase de iarnă.

Pentru mai multe detalii și rezervări accesați website-ul Social 1 sau pagina lor de Facebook.
Care sunt localurile dvs. preferate din București?

Noua dvs. locație pentru întâlniri de afaceri poate fi Dialogue Social Bar. Descoperiți un local sofisticat dar primitor.

Leave a Reply