Descoperă un altfel de București. Vizitează Muzeul Stork

Descoperă un altfel de București. Vizitează Muzeul Stork

[mark style=”text” color=””]Un strop de artă are loc oricând în viața noastră. Descoperiți Muzeul Stork din București.[/mark]

Foto: Facebook

Muzeul Stork, sau pe numele întreg, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, se află amplasat în nordul Bucureştilor, pe strada Vasile Alecsandri, nr.16.

Conform muzeulbucurestiului.ro, patrimoniul muzeului constituie donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu Storck și de fiicele acesteia Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.

Foto: Facebook

Casa este un monument de arhitectură. A fost construită de cei doi artişti între anii 1911 și 1913 și conservă creaţia unei întregi familii de artişti plastici.

Aici au loc ocazional tururi organizate, evenimente și concerte. Numeroase școli și grădinițe își aduc elevii în acest loc pentru a îi învăța despre artele plastice. De asemenea la Muzeul Stork au avut loc și parade de modă.

Muzeul este deschis de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Foto: Facebook

Karl Storck, sculptor, a fost primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte înfiinţată de Theodor Aman. Este autorul primei sculpturi monumentale din Bucureşti, care se păstrează – Spătarul Mihail Cantacuzino.

Carol Storck, sculptor, fiul lui Karl Storck, este autorul a trei din alegoriile care decorează palatul de Justiţie din Bucureşti şi a monumentului “Gen. Dr. Carol Davila” aflat în faţa Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Frederic Storck, sculptor, fiul lui Karl Storck, profesor la Şcoala de Belle-Arte, Bucureşti.

Cecilia Cuțescu Storck, pictor, soția sculptorului Frederic Storck, a fost prima femeie profesor într-o academie de arte, de stat, din Europa. A predat pictura şi artele decorative în Şcoala de Belle-Arte din Bucureşti.

Colecția “Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck”, cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe. La acestea se adaugă o serie de plachete și medalii lucrate în bronz și alte obiecte de colecție, monede antice, icoane.

În prezent muzeul funcţionează în baza unui contract de comodat cu fraţii Alvaro şi Alexandru Botez. Aceștia au oferit imobilul din strada Vasile Alecsandri, nr.16, pentru expunerea şi conservarea colecţiei.

Date preluate de pe site-ul Muzeul Bucureștiului. 

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook Muzeul Stork. 

Care este muzeul pe care l-ați vizitat și va impresionat?

Pregătește-ți vacanța într-un oraș cultural, istoric, cu viață de noapte grozavă și plajă. Descoperă ce am făcut 2 zile în Barcelona. 

Leave a Reply