Descoperă Muzeul Theodor Aman, una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti

Descoperă Muzeul Theodor Aman, una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti

[mark style=”text” color=””]Astăzi te invit la Muzeul Theodor Aman, pentru a explora una dintre cele mai frumoase case din București.[/mark]

Foto: Facebook

Vara ne ispitește la terase și petreceri, dar cultura își are și ea locul bine meritat în activitățile recreative.

Astăzi te invit într-un univers elegant, la muzeu. Descoperă Muzeul Theodor Aman, una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti. Acesta a fost construit în anul 1868 după proiectele proprietarului, care a fost pictorul Theodor Aman. Totodată este una dintre puţinele reşedinţe care nu au suferit modificări în decursul timpului. Astfel a rămas prima casă-atelier de artist din România.

Citește și Descoperă un altfel de București. Vizitează Muzeul Stork.

În cadrul muzeului sunt organizate frecvent evenimente culturale.

Cei interesați se pot delecta cu concerte de vioară sau chitară, expoziții de pictură sau evenimente speciale, cum ar fi ateliere de pictură pentru cei mici. Toate acestea se desfășoară într-un cadru elegant. Toate elementele de arhitectură și decor au fost realizate după viziunea lui Theodor Aman. Puteți observa planurile casei şi decoraţia exterioară, realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck. De asemenea puteți admira decoraţia interioară: pictura murală, vitraliile, decoraţia pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului şi mobilierul casei.

Foto: Facebook

Muzeul Theodor Aman a fost deschis în anul 1908.

Este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România. Clădirea eclectică, influențată de arhitectura neoclasică franceză, afişează în partea superioară elemente de decor ce amintesc templul grec, precum şi elemente ce se revendică din Renaşterea florentină. El păstrează atmosfera vieţii private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului Theodor Aman. Este casa în care a trăit şi a creat timp de aproape 22 de ani Theodor Aman (1831 – 1891).

Muzeul se află pe strada C.A. Rosetti, nr. 8, București. Este deschis de miercuri până duminică între orele 10:00 și 18:00. Preţul biletului de intrare este 5 lei întreg şi 2 lei redus.

Mai multe detalii puteți afla pe pagina oficială de Facebook – Muzeul Theodor Aman.

Citește și Museum of Senses, cel mai cool muzeu din București.