De ce mască de păr ai nevoie? Trei soluții pentru problemele părului

De ce mască de păr ai nevoie? Trei soluții pentru problemele părului

[mark style=”text” color=””]

O mască de păr este cel mai simplu și la îndemână răspuns pentru multe dintre problemele părului. Cele mai simple ingrediente țin loc de cele mai scumpe creme. Nu necesită mult timp și sunt ușor de făcut.  Uite trei dintre cele mai eficiente măști de păr.

[/mark]

mască de păr
Foto: brewinghappiness.com

Mască de păr cu avocado pentru căderea părului

Această mască de păr este perfectă dacă vrei să nu-ți mai cadă părul. În avocado găsești minerale și antioxidanți care întăresc firul de păr. De asemenea te ajută dacă ai probleme cu scalpul uscat. Îți trebuie un avocado presat, o lingură de miere și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă prima dată avocado cu mierea, după care adaugă uleiul de măsline. Aplică masca, după care piaptănă-te. Las-o să acționeze 20 sau 30 de minute, după care clătește-te cu apă, apoi spală-te cu șampon. Folosește masca de două ori pe săptămână.

mască de păr
Foto: fashionlady.in

Mască de păr cu banane pentru păr deteriorat

O mască simplă cu banane îți poate salva părul. Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, uleiuri naturale și vitamine, exact de ce are nevoie părul tău. Ai nevoie de 2 banane coapte, o lingură de ulei de măsline, o lingură de ulei de cocos și o lingură de miere. Amestecă toate ingredientele bine și aplică mixtura respectivă pe scalp și pe păr până ai acoperit toată suprafața. Lasă-o să acționeze 5 minute după care spală-te cu apă călduță.

mască de păr
Foto:luxyhair.com

Mască de păr cu ou pentru păr gras

Părul gras poate fi o adevărată bătaie de cap, dar o mască de păr cu ou și lămâie te scapă de probleme. Sucul de lămâie e plin de vitamina C care absoarbe uleiul în exces. Mai mult, te ajută să-ți cureți părul de praf și alte impurități. Oul este un depozit de vitamina A, D, E, dar și de proteine care îți vor păstra părul hidratat. Ai nevoie doar de un ou și de o lămâie, în funcție de lungimea părului. Sparge oul, dar ai grijă, ai nevoie doar de albuș. Stoarce lămâia și amestecă sucul cu albușul de ou. Aplică masca pe părul umed, prinde-ți și strânge-ți părul într-un prosop. Las-o să acționeze între 30 și 45 de minute după care spală-te cu șamponul și balsamul tău obișnuit.

Te-ar putea interesa și:

Leave a Reply