De ce ar trebui să fii mai fericită după vârsta de 30?

De ce ar trebui să fii mai fericită după vârsta de 30?

[mark style=”text” color=””]A fi fericit este o alegere, așa că fiecare vârstă are rolul ei în dezvoltarea noastră individuală. Iată mai jos 5 motive pentru care poți fi fericită pentru că ai atins în sfârșit pragul de 30 ani.[/mark]

 

Odată ce învățăm să ne asumăm responsabilitatea pentru propria fericire, reușim să adoptăm o nouă perspectivă asupra vieții și asta nu poate fi decât numai de bine.

Deși sunt multe voci care susțin că după 30 ani începi să îmbătrânești, cumulul de experiențe până în acest punct ne transformă pe fiecare dintre noi într-o persoană mai fericită și mai înțeleaptă cu sine și cei din jur.

Care sunt cele mai importante concluzii deprinse la vârsta de 30 ani?

1. Așteptările sunt mai reduse
Da, ați citit corect. Așteptările aruncate asupra altora și asupra vieții în general sunt întotdeauna prea mari. Din acest motiv, oricând ceva nu a funcționat în conformitate cu planurile prestabilite, dezamăgirea nu mai definește situația.

Este bine să ai obiective și așteptări, dar trebuie să fie realiste. Viața este imprevizibilă și poate fi un lucru bun. Așa învățăm să fim precauți și că nu putem schimba ceea ce nu putem controla.

2. Învățăm să îi acceptăm pe ceilalți pentru ceea ce sunt
Nimeni nu este perfect, deși ne este greu să recunoaștem. Toți avem vicii, așa că acordați-le un răgaz și celorlalți. Focusul nu mai este pentru a-i schimba pe ceilalți, ci pe dezvoltarea personală.

3. Trăiește momentul
Atunci când trăiești în trecut, vei fi mereu deprimat și dacă trăiești în viitor, vei fi întotdeauna neliniștit.

Nu putem anticipa viitorul, nici nu ne putem întoarce în timp pentru a schimba trecutul. “Acum” este cel mai important în găsirea fericirii.

30

4. Sănătatea devine o prioritate
Când ești adolescent sau în perioada facultății, toată lumea își dorește să petreacă până dimineața, nu există un echilibru între odihnă și alimentație.Cu cât avansăm în vârstă, ajungem să conștientizăm necesitațile organismului.

Aveți grijă de corpul și mintea voastră: mănâncă cât mai sănătos, fă exerciții fizice, ia pauze mentale sau dormi cât îți cere corpul.

30

5. Învățăm să fim recunoscători pentru lucrurile mici
Conștientizăm faptul că situațiile prin care trecem ar putea fi întotdeauna mult mai grave, din păcate avem atâtea exemple în jur. Așa că este important să prețuim toate lucrurile pe care le avem acum în viață.

Am putea să numim perioada dintre 20-30 de ani “deceniul de descoperire”. Deci, haideți să alegem să fim fericiți, pentru că acum știm ce puncte forte avem pentru a ne atinge obiectivele.

Îndrăznește să afli care sunt cele 7 lucruri pe care toți oamenii siguri pe sine le fac.

Leave a Reply