Cum poți să transformi depresia într-un lucru pozitiv pentru a-ți îmbunătăți viața?

Cum poți să transformi depresia într-un lucru pozitiv pentru a-ți îmbunătăți viața?

[mark style=”text” color=””]Ceea ce era considerat până nu demult o închipuire, a reușit să fie scoasă la lumină. Vorbesc despre depresie! Cum să folosești depresia pentru a-ți îmbunătăți viața? Află în continuare.[/mark]

Unii oameni sunt diagnosticați târziu. Există tratamente ce implică pastile, terapie și meditație. Dar cel mai important este să îți găsești un scop pentru care să lupți.

Cum poți să transformi depresia într-un lucru pozitiv pentru a-ți îmbunătăți viața?

Există persoane care au un episod de depresie și după aceea nu mai experiemntează această stare. Din păcate, mai mult de jumătate din cei care au un episod de depresie vor avea, cu siguranță, cel puțin un altul. Alții trăiesc cu ea toată viața.

Asta nu trebuie să te împiedice să trăiești, dar trebuie să faci un efort conștient pentru a te insănătoși. Iată cum să folosești depresia pentru a-ți îmbunătăți viața.

 Cum să transformi depresia în ceva pozitiv
Foto: Goalcast

1. Folosești-o pentru a crea artă

Fie că decizi să desenezi, să pictezi sau să scrii un poem despre primul lucru care-ți vine în minte, acest proces te va ajuta să elimi tenziunea din mintea ta. Începe o ședință de yoga, meditație sau fitness. Scrie într-un jurnal. Orice lucru prin care-ți exprimi angoasele te va ajuta să te simți puțin mai eliberată. De asemenea vei realiza că ești mai conectată cu tine însăți.

 Cum să transformi depresia în ceva pozitiv
Foto: Yahoo Japan

2. Folosește-o ca să-i ajuți pe alții

Există oameni care nu au experiementat depresia. Nu au habar ce înseamna asta. Mulți o consideră o închipuire, un moft. Acești oameni au nevoie să fie educați. Este datoria oricărui om care suferă de depresie să reducă discriminarea. Avem nevoie să discutăm despre acest subiect și să-i facem pe alții să conștientizeze că este real, nu doar în mintea noastră, așs cum o spun mulți.

 Cum să transformi depresia în ceva pozitiv
Foto: Pinterest

3. Folosește-o ca să faci o schimbare în lume

Aceasta poate fi definită ca o combinație între cele două anterioare. Orice formă de artă poate fi folosită pentru a discuta despre depresie, astfel poți face o schimbare în lume. Nici nu ai nevoie de abilități speciale. Poți doar să expui povestea ta personală.

Cu toții avem nevoie să învățăm să fim toleranți, să avem răbdare, să empatizăm și să avem grijă de noi înșine cât și de ceilalți. Dieta și exercițiile sunt moduri sănătoase de a avea grijă de corpul nostru. Dialogul, învățatul sunt instrumente terapeutice la îndemâna oricui își dorește să-i fie bine.

În concluzie transformarea nu se întămplă peste noapte. Este nevoie de un plan bine pus la punct și de ajutor. Dacă treceți printr-o perioadă depresivă, conștientizați nevoia de a cere ajutor și faceți acest lucru. Învingeți-vă frica și lăsați orgoliul deoparte.

Citește și despre 7 lucruri pe care oamenii siguri pe sine le fac. 

Leave a Reply