Cum să te protejezi de soare. Ce trebuie să știi pentru a avea o vară fară arsuri

Cum să te protejezi de soare. Ce trebuie să știi pentru a avea o vară fară arsuri

[mark style=”text” color=””]Cât de bine ar fi dacă vara am fi cu adevărat fară griji. Din păcate din cel mai mare aliat, soarele se poate transforma cu ușurință în cel mai mare dușman. Află cum să te protejezi de soare și să ai parte de o vară liniștită, fară arsuri.[/mark]

cum să te protejezi de soare
Foto: thebeautygypsy.com

Folosește cremă de protecție

Da, sigur nu aveai nevoie de articolul asta să-ți spună că pentru a proteja de soare trebuie să te dai cu cremă împotriva razelor UV. Totuși nu strică să mai subliniem încă o dată importanța acestui obicei, pentru că asta trebuie să devină pe timp de vară: un obicei. Nu folosi crema de protecție doar când mergi la soare. Chiar dacă ieși din casă până la magazin, sau e înnorat, trebuie să folosești o cremă împotriva razelor UV, chiar dacă are un factor de protecție mic.

cum să te protejezi de soare
Foto: providenceltddesign.com

Poartă o pălărie

E desigur extrem de important să-ți acoperi capul pe timpul verii. Insolația e un pericol real așa că nu uita să-ți iei cu tine o pălărie de fiecare dată când ieși din casă. Cel mai bine este să te orientezi către una cu boruri largi, din paie. Astfel vei reuși să-ți protejezi și fața și gâtul.

cum să te protejezi de soare
Foto: freepeople.com

Poartă un șal

Nu doar capul tău are nevoie de protecție. Cel mai probabil te-ai ars măcar o dată pe umeri. Zona este extrem de expusă în timpul verii, ceea ce crește riscul unei arsuri. Cel mai simplu este să ai mereu la tine un șal sau o eșarfă pe care să o pui pe umeri când simți că soarele este prea puternic. Sigur materialul trebuie să fie unul subțire, dar încearcă să nu fie un material transparent pentru că acesta nu te va proteja atât de bine.

cum să te protejezi de soare
Foto: josecorella

Folosește un balsam de buze

Poate că nu știai dar și buzele tale pot suferi arsuri solare. Pielea lor este extrem de sensibilă și de aceea trebuie hidratată cu fiecare ocazie. Pe lângă cei doi litri de apă pe zi, este bine să ai la îndemână și un balsam de buze.

Află mai multe. Citește și:

 

Leave a Reply