Cum să obții un machiaj natural în 6 pași simpli

Cum să obții un machiaj natural în 6 pași simpli

[mark style=”text” color=””]Indiferent de activitățile solicitante pe care le vei avea pe parcursul zilei, machiajul va fi adecvat pentru că va scoate în evidență trăsăturile tale naturale, vei fi TU…pregătită pentru orice.[/mark]

Mereu suntem pe fugă și nu avem timp să investim în aspectul nostru fizic. Dar ne dorim să arătăm fresh și natural cu un minim de efort.

Urmează pașii de mai jos și vei obține un look natural în câteva minute:

  1. DEMACHIEREA ȘI HIDRATAREA PIELII – Pentru că ne dorim să avem un ten curat și luminos, este necesar să îl curățăm și să îl hidratăm cu produse adecvate tenului nostru.

Tips: Folosește o crema mai grasă doar în jurul ochilor, reduce riscul apariției ridurilor.

  1. BAZA ȘI FONDUL DE TEN – Înainte de aplicarea fondului de ten folosește un primer care este responsabil cu netezirea și catifelarea feței. Pentru un machiaj natural recomand un fond de ten fluid, care să nu încarce.

Nuanța fondului de ten trebuie aleasă în funcție de nuanța tenului și se poate testa pe zona de jos a obrazului, dinspre mandibulă spre gât astfel încât să nu existe diferențe de nuanță.

baza si fond de ten

Tips: Daca ai tenul normal sau uscat, poți renunța la primer. Dacă tenul tău este gras, primerul este necesar. El ține sebumul sub control.

  1. CORECTORUL– Pentru a acoperi cearcănele și imperfecțiunile pielii, aplicăm corectorul.

Tips: Folosește un corector cu o nuanță asemănătoare fondului de ten, dacă este mai deschis, va lăsa pete pe față.

  1. PUDRA & BLUSH-UL – Un element foarte important este pudra care fixează fondul de ten.

Pentru primul machiaj al zilei este ideală pudra pulbere, iar pentru retușarea de pe parcursul zilei, recomand o pudră compactă.

Blush-ul se alege în ton cu nuanțele pielii (piersică pentru ten măsliniu, roz pentru ten deschis) se întinde sub forma de arc ascendent, de la pomeți spre ureche. Pentru un aspect mai natural, blend cantitatea de pe pensulă cu o mișcare descendentă spre obraz.

Tips: Nu exagera cu aplicarea pudrei deoarece va încărca tenul, dar nici cu cea a blush-ului deoarece vei genera un look dramatic și nu natural, precum îți dorești.

  1. MASCARA – Putem alege ce mascara ne atrage mai mult: mascara pentru volum sau pentru alungire.

Important este cum îl aplicăm: din centru până la exterior, făcând mici zig-zaguri cu pensula și ulterior răsucindu-le astfel încât rimelul să ajungă pe întreaga lungime a genelor.

Tips: Atenție, mișcarea trebuie să fie de ridicare a genelor superioare. Opțional, poți aplica un strat și pe genele inferioare.

  1. RUJUL – Pentru un machiaj natural, alegem un balsam de buze, gloss sau o nuanță apropiată buzelor.

Tips: Pentru a evita întinderea gloss-ului, recomand aplicarea unui creion contur înainte de gloss, într-o nuanță naturală pentru a nu atrage atenția.

Te așteptăm cu like&share dacă ți-a plăcut articolul. #BeGlamorous#BeClementine

Citește și:

by Ruxandra Adeline Mihăilă

Leave a Reply