Cum să aveți grijă de tenul dvs. în funcție de tipul de piele. Descoperiți acum secretele unui ten sănătos

Cum să aveți grijă de tenul dvs. în funcție de tipul de piele. Descoperiți acum secretele unui ten sănătos

[mark style=”text” color=””]A avea grijă de pielea dvs. poate fi costisitor și frustrant.
Aflați secretele pe care le puteți folosi pentru a abține un aspect îngrijit și sănătos în funcție de tipul de piele pe care-l aveți.
[/mark]

Foto: Indian Makeup and Beauty Blog

Există 3 mari categorii în funcție de tipul de piele. Iată care sunt acestea și cum să aveți grijă de tenul dvs. în funcție de ele.

1. Tipul de piele uleioasă

Dacă vă găsiți în situația de a vă pudra de mai multe ori pe zi fața, atunci cel mai probabil aveți un ten uleios. De asemenea, porii vizibili sunt un semn al unui ten uleios. Alte semne care indică acest lucru pot fi:

– tendința de a avea erupții cutanate sau puncte negre
– machiajul pare că alunecă de pe față
– părul care atinge în mod constant tenul devine uleios rapid
– observați urme de sebum pe haine sau pe telefon, după ce îl utilizați

Atunci când vă spălați pe față, utlizați produse care nu au în conținut uleiuri. Spălați-vă cu apă caldă de două ori pe zi și apoi folosiți un toner. Acesta este ideal pentru pielea uleioasă pentru că vă va da un efect de mai puțină strălucire. Aveți grijă ce toner folosiți, deoarece unele pot irita pielea.

Foto: HomeSoGood

2. Tipul de piele uscată

De obicei pielea uscată este un semn al deshidratării. Dintre semnele conform cărora aveți acest tip de piele, amintim:

– pielea dvs. vă strânge, în special după ce ați fost în apă
– se simte și arată dur
– observați multă roșeală pe chipul dvs.
– pielea dvs. vă provoacă deseori mâncărimi și are denivelări

Pentru a ajuta pielea uscată să aibă un aspect sănătos, vă recomandăm să folosiți, atunci când vă spălați, produse care nu conțin alcool sau parfum. Folosiți produse naturale. Aveți grijă ca acestea să vă curețe fața într-un mod delicat. Întotdeauna aplicați o cremă hidratantă după spălare.

Foto: TopHealthRemedies

3. Tipul de piele mixtă

Dacă simțiți că nici una dintre trăsăturile tipurilor de piele prezentate până acum, nu vi se potrivește, atunci, cel mai probabil, aveți tipul de piele mixtă. Pielea poate fi uscată în anumite zone, obraji, și uleioasă în altele, frunte, nas, bărbie. Dintre semnele care vă arată că aveți acest tip de piele amintim:

– pielea dvs. își schimbă aspectul în funcție de vreme (mai uleioasă vara, mai uscată iarna)
– în perioada delicată a lunii, observați erupții care apoi dispar odată cu terminarea menstruației
– uneori observați zone mai uleioase pe piele, în timp ce în altele apar roșeli sau puncte negre

Tipul de piele mixtă poate fi o bătaie de cap. Însă nu vă repeziți să cheltuiți mai mult decât trebuie pe produse de cosmetică. Procesul de a găsi soluția potrivită este unul de încercări din aproape în aparoape. Aplicați un produs de curățare sau săpun cu vârfurile degetelor. Nu vă frecați tenul. Curățați cu multă apă, uscați ușor și apoi aplicați un toner delicat.

Foto: LifeMartini

4. Tipul de piele sensibilă

Tipul de piele sensibilă este foarte des întâlnit în toate categoriile descrise mai sus. Iată 3 modalități prin care să aveți grijă de tenul sensibil:

– testați noi produse pe o zonă restrânsă de pe piele. Așteptați 24 de ore pentru a vedea reacția.
– folosiți protecție solară. Pielea este îndeosebi sensibilă atunci când este expusă la căldură și raze solare. Folosiți protecție în fiecare zi sau machiaj care o conține.
– nu exagerați cu spălatul feței. Evitați excesele și implicit iritațiile. Amintiți-vă să vă mențineți pielea curată. Este ideal să o spălați de două ori pe zi.

Pielea este una dintre zonele cele mai importante vis a vis de aspect. Este în contact cu o mulțime de factori în fiecare zi. Pentru a ne ajuta pielea, este nevoie, mai întâi, să o înțelegem. Un mod de viață activ, mâncare sănătoasă, 8-9 ore de somn pe noapte și zâmbete nenumărate, vor aduce beneficii pe termen lung.

Ce alte modalități de a avea un ten curat și o piele îngrijită cunoașteți?

Iată și câteva sfaturi pentru îngrijirea tenului în timpul iernii. 

Leave a Reply