Cum să obţii vara un look atrăgător şi la modă

Cum să obţii vara un look atrăgător şi la modă

[mark style=”text” color=””]Vara este anotimpul care ne oferă ocazia să evidențiem trăsăturile sexy și atrăgătoare prin hainele sumare, pielea colorată și naturalețea noastră. Dar tot vara este cea considerată a fi inamicul numărul 1 al makeup-ului: mascara întinsă, fond de ten lucios, buze uscate și farduri strânse în scobitura pleoapelor.[/mark]

Vreau să vă arăt că ne putem bucura de tot ce ne oferă acest anotimp fără probleme daca veți lua în considerare câteva indicații esențiale pentru realizarea machiajului zilnic. În primul rând este necesar să întelegem nevoile tenului nostru vara: hidratare și cât mai puțină încărcare. Iar riscul de a încărca tenul cu prea mult machiaj poate determina apariția coșurilor și a punctelor negre. 

Iată pașii care trebuie urmați pentru un look atrăgător și de durată vara:

Secretul în a avea un look fresh este să obținem un machiaj natural și light, care să nu “curgă” din cauza căldurii. Dacă urmați pașii recomandați, veți fi uimite că acest lucru este posibil chiar din mâinile voastre.

look atrăgător şi la modă

Începe cu o demachiere corectă

Orice machiaj trebuie sa înceapă cu o demachiere completă, indiferent de momentul zilei, deoarece există sebum permanent pe ten care atrage diverse bacterii din aer.

Un machiaj de vară corect presupune folosirea unei creme cu factor de protecție solară pentru a preveni îmbătrânirea pielii.

Optează pentru o acoperire ușoară a tenului

Recomand folosirea unei baze de machiaj sau a unui fond de ten fluid, cât mai light. În cazul persoanelor cu ten gras, se poate utiliza un fond de ten matifiant, dar să nu aibă un grad mare de acoperire deoarece această textură încarcă foarte mult tenul.

Pentru persoanele care au nevoie să utilizeze și pudră, recomand utilizarea unei pudre minerale care va absorbi eficient sebumul, ajutând tenul să rămână mat și uniform. 

Nuanțe de culori adecvate vara

Vara ne aduce culoare si stralucire, umbrind formele exacte si corectate. Astfel, pentru un aspect fresh, sunt recomandate farduri in nuante naturale si oferirea stralucirii tenului cu ajutorul unui highlighter.

În ultimul timp, multe celebrități și modele renumite și-au schimbat paleta de nuanțe neutre pe culori ușor îndrăznețe de roz, roșu și arămiu. Fardul de culoarea cuprului precum vei vedea și în videoclipul nostru, se pare că acesta se potrivește oricărui și chiar poate să îți ofere un aer special.

Fardurilor sidefate in nuante deschise in coltul interior al ochiului ofera o privire mai expresiva. Un secret in a avea un ten mai tanar si mai fresh este sa aplici putin fard sidefat de culoare deschisa si in gropita de pe buza superioara, respectiv pe pometi.

Evită creionul dermatograf și eyeliner-ul în perioada caniculară. Alege, în schimb, farduri ușoare cu pigmenți strălucitori și în nuanțe naturale, în funcție de culoarea pielii.

Mascara chiar și la piscină

Folosește mascara waterproof – recomand în mod deosebit persoanelor cu tenul gras pentru a nu risca scurgerea sau întinderea acesteia. Dacă mergi la piscina poți alege să te prezinți machiată fără griji  dacă folosești produse waterproof de calitate. 

Buze vesele și naturale

Schimbă rujurile groase cu un balsam de buze hidratant sau te poți orienta către un balsam usor nuanțat care să ofere și protecție solară. În privința buzelor, nu mai este solicitat conturul buzelor, ci o nuanță ușoară pe buze fără a se insista pe forma buzelor.

look atrăgător şi la modă

TIPS – de avut la îndemână!

  1. Pentru a păstra machiajul pe o perioadă cât mai îndelungată, folosește spray-ul pentru fixarea machiajului.

Când și cum este indicat a fi aplicat?

De regulă aplicăm spray-ul fixator de machiaj când am terminat machiajul, dar pentu a avea un efect mult mai rezistent, produsul poate fi folosit și înainte de a te machia. Astfel, după demachiere, cremă, primer sau bază de machiaj, pulverizează spray fixator de machiaj, apoi continuă cu aplicarea fondului de ten.

2. Dacă încă nu ai folosit șervețele pentru absorbirea excesului de sebum, trebuie musai să încerci. Sunt ideale și pe tenul machiat deoarece au rolul de a absorbi doar partea uleioasă, nu și produsele de machiaj.

Cum se folosesc?

Tapotează ușor fața sau zonele problematice astfel încât șervețelul să poată absorbi sebumul ori de câte ori simți nevoia! Ai grijă, să le arunci după prima utilizare deoarece sunt de unică folosire. Ne dorim un ten luminos și curat, nu îmbâcsit cu sebum.

Pentru persoanele care adoră glitterul, acesta rămâne în trend respectând următoarea regulă: sclipiciul mărunt să fie utilizat în machiajul de zi, iar cel cu particule mai mari, pentru cel de seară.

În ceea ce privește moda în makeup, trendurile se schimbă de la sezon la sezon și tocmai de aceea trebuie să fim foarte atente. Drept urmare, cea mai sigură modalitate prin care poți fi la curent cu aceste schimbări este să urmărești paginile artiștilor din domeniu.

Nu mai pare dificil să fii superbă oricând, chiar și vara, nu-i asa?!

Te-ar putea interesa şi:

Leave a Reply