Antreprenoriat și vinuri rafinate. Despre Corks Cozy Bar

Antreprenoriat și vinuri rafinate. Despre Corks Cozy Bar

[mark style=”text” color=””]În prag de sărbători am vizitat Corks Cozy Bar. Într-un ambient călduros am aflat despre începuturile acestui bar de vinuri din Centrul Vechi al Capitalei. Urmăriți clipul pentru a o descoperi pe Ruxandra Chendi, proprietara localului, și povestea Corks Cozy Bar. [/mark]

Dacă vă aflați în căutarea unui loc unde rafinamentul, culorile calde și vinurile bune sunt la ele acasă, ați nimerit la fix. Corks Cozy Bar este o afacere pornită din pasiune pentru vinuri și experiențe de bun gust.

Ruxandra Chendi, proprietara barului Corks, împărtășește cu noi povestea unui proiect antreprenorial de succes.

Apărut în vara anului 2012, Corks Cozy Bar este unul dintre puținele baruri de vinuri din capitală care reușește să-și facă clienții să se simtă ca și cum ar fi în propriul living room, relaxați, alături de prieteni și de un vin bun.

corks cozy bar
sursa foto: Corks Cozy Bar

Despre design-ul interior, creatoarea acestui proiect ne mărturisește că a fost realizat de Mihai Popescu și Twins Design. Mihai este proprietarul mai multor localuri de succes din București, precum Biutiful sau Fratelli.

După ce a studiat o multitudine de broșuri, revelația a venit în momentul discuției cu Mihai. Propunerile acestuia au făcut-o pe Ruxandra să simtă  “o energie pozitivă care efectiv mi-a invadat sufletul…din momentul acela simt Corks. Elementele de la care s-a plecat au fost cele cât mai calde, aproape de ceea ce înseamnă vin, nuanțe bejulii, grena, cupru. Toate elementele sunt cât mai naturale, lemn, piatră, pentru a crea senzația de cozyness.”

Despre inspirația care a stat la apariția Corks Cozy Bar, Ruxandra afirmă că:

[blockquote]”Ideea mi-a venit după ce am fost la un eveniment de vinuri în Bordeaux și am vrut să aduc această experiență în România. Conceptul nostru când am lansat Corks a fost să oferim cât mai multe vinuri servite și la pahar. Avem peste 200 de etichete de vinuri din care 100 se oferă și la pahar.”[/blockquote]

Corks Cozy Bar se focusează pe vinuri, însă în portofoliu are și băuturi spirtoase fine și bere artizanală. Echipa își dorește ca cei care le trec pragul să experimenteze cât mai multe gusturi și să-și dea seama singuri de ceea ce preferă.

Selecția vinurilor este făcută în funcție de cerințele clienților.

[blockquote]”Inițial am început cu 80% din vinuri de import, după care am mărit portofoliul de vinuri românești, iar pe acestea le putem găsi în meniu după simbolul frunzei.”[/blockquote]

Dintre vinurile cu care se mândresc enumerăm un vin franțuzesc Chateauneuf Du Pape La Fiole. Sticla acestuia are un design special care reprezintă mișcarea viței de vie în bătaia vântului. Alte recomandări sunt o șampanie cu foițe de aur de 24k, un vin care are în componență ciocolată și foarte multe vinuri românești și internaționale multi premiate.

corks cozy bar twins design

Întrebată despre ce vin preferă, Ruxandra răspunde că alege vinurile roșii, dar și spumantele.

Clientela Corks Cozy Bar este alcătuită în proporție de peste 60% din femei. În general clienții sunt diverși, atât români cât și străini.

Corks este un wine bar destul de fancy, cu prețuri puțin peste medie, așa că dacă doriți să mâncați ceva alături de un pahar din vinul preferat, să aveți în vedere că o masă în doi depășește lejer 100 de lei. Sau puteți trece direct la un desert care poate fi asortat cu un vin pe măsură.

Despre ce înseamnă să fii o femeie de afaceri și care este definiția acesteia, Ruxandra răspunde:

[blockquote]”Oriunde pe planetă, femeia ar trebui să fie o persoană corectă, care dorește să lase o amprentă construind frumos și corect lăsând deoparte elemente care țin de ego. Trebuie să se perfecționeze în permanență și să balanseze toate aspectele vieții.”[/blockquote]

Pentru clienții necunoscători într-ale vinului echipa Corks Cozy Bar este prezentă pentru a-i ajuta. Pornind de la o discuție generală și continuând cu o degustare a câtorva soiuri, fiecare client ajunge să-și dea seama de vinul care i se potrivește cel mai bine.

În ceea ce privește selecția de vinuri pentru sărbătorile de iarnă, avem următoarele recomandări:

[blockquote]”Dacă ar fi să recomand un singur vin, aș recomanda un vin spumant românesc. … pentru masa de Crăciun un vin alb Solo Quinta, apoi să se continue cu un vin roșu Alira Grand Fetească Neagră la preaparatele mai grele, iar în funcție de desert aș recomanda Chocolate Wine sau un vin nectar Pedro Ximenez. … domnilor le-aș recomanda o băutură tradițională, palincă de prune.”[/blockquote]

Nouă ne-a plăcut acest local primitor, cu muzică pe fundal în ton și care emană o atmosferă intimă. În speranța că v-am convins să treceți pe la Corks Cozy Bar cel puțin o dată, vă urăm Sărbători Fericite și un Crăciun călduros 🎅.

Fie că preferați mâncărurile tradiționale sau vegetariene, iată 5 idei de rețete pentru masa de Crăciun.

 

Leave a Reply