Cea mai bună supă cremă. Rețete de supe răcăroase, bune de încercat acasă

Cea mai bună supă cremă. Rețete de supe răcăroase, bune de încercat acasă

[mark style=”text” color=””]Vara, când temperaturile cresc parcă în fiecare zi, nu mai știi cum să te răcorești. Încearcă o supă cremă rece, delicioasă și ușor de preparat. [/mark]

supă cremă
Foto: Pinterest

Salmojero

Ai nevoie de doar 15 minute pentru a prepara această delicioasă rețetă de supă. Salmojero este un tip de supă rece, specifică bucătăriei andaluziene. Ai nevoie de două felii de pâine albă, 8 roșii mari și coapte, 1 ardei verde, 3 căței de usturoi, 75 ml de ulei de măsline, 2 lingurițe de oțet de mere, 1 ou fiert, o jumătate de ceapă roșie, 50 de grame de jamon Serano și încă o jumătate de ardei verde.

Pune pâinea la înmuiat în puțină apă. Taie roșiile, ardeiul verde și usturoiul. Pune-le împreună cu pâinea într-un blender și amestecă. Adaugă apoi ulei de măsline, oțet, sare și 100 ml de apă. Amestecă din nou și mai adaugă apă dacă crezi că supa este prea groasă.

Lasă supa să se răcească o oră. Taie mărunt oul, ceapa roșie, jamonul și jumătatea de ardei verde și adaugă-le în supă la servire.

supă cremă
Foto: willcookforfriends.com

Supă cremă de vară

O supă cremă delicioasă de vară trebuie să conțină multe legume. Tocmai de aceea am pregătit o rețetă pe bază de dovlecei, extrem de ușor de realizat.

Ingredientele necesare sunt: puțin unt, ceapă verde, 3 dovlecei, 200 de grame de mazăre verde, 85 de grame de năsturel, mentă, 2 linguri mari de iaurt. Ceapa și dovleceii vor fi tăiate.

Pune untul în tigaie și călește ușor ceapa și dovleceii. Amestecă bine și acoperă tigaia cu un capac. Lasă-le să se călească 3 minute. Punele apoi într-un blender împreună cu mazărea, năsturelul, menta și iaurtul. Amestecă și adaugă apă dacă e nevoie. Când o servești, cel mai bine este să mai adaugi puțin iaurt.

Află mai multe. Citește și: