8 Modalități de a vă pregăti mașina pentru iarnă

8 Modalități de a vă pregăti mașina pentru iarnă

[mark style=”text” color=””]Află cum să îți pregătești mașina pentru iarnă. Totul despre cauciucuri de iarnă,ulei, ștergătoare, antigel și kit-ul de urgență.[/mark]

cauciucuri
sursa: Alux.com

Iernile cu zăpadă fac, cu siguranță, condusul mai dificil decât de obicei. Înainte de a porni la drum pe străzile acoperite cu polei, asigurați-vă că luați toate măsurile de precauție necesare pentru vehiculul dvs..

Urmați aceste sfaturi simple pentru a rămâne în siguranță în timpul iernii.

Descoperă cum să îți pregătești mașina pentru iarnă

Foto: Walmart

1. Folosiți uleiul potrivit

Folosiți uleiul potrivit pentru tipul dvs. de vehicul. Consultați site-urile de specialitate sau un service auto. Întrebați un mecanic care este uleiul potrivit pentru a atinge starea optimă de funcționare a mașinii în timpul iernii. Evitați să ajungeți la limita de kilometri la care trebuie să schimbați uleiul.

2. Verificați ștergătoarele de parbriz

Ștergătoarele de parbriz trebuie în mod obișnuit să fie schimbate în fiecare an. În lunile mai reci, umpleți rezervorul cu lichid de spălare în locul apei obișnuite.

De ce? Temperatura rece va îngheța probabil acea apă.

Asigurați-vă că verificați, de asemenea, condițiile de dezaburire pentru a vă menține parbrizul clar.

Foto: dannysengineportal

3. Acordați o atenție deosebită curelelor și furtunurilor

Verificarea stării curelelor și a furtunurilor este recomandată pentru a nu risca să nu vă pornească mașina. În special în timpul iernii, acordați o atenție deosebită acelor părți.

4. Evaluați presiunea în anvelope

Anvelopele trebuie să fie umflate corespunzător pentru tracțiune. În timpul anotimpurilor mai reci, această tracțiune este compromisă datorită drumurilor înghețate, alunecoase și ude.

Presiunea aerului în pneuri scade, de asemenea, atunci când temperatura mediului scade. Verificați-vă roțile înainte de a vă planifica o călătorie lungă în această iarnă.

Foto: autotraining

5. Stabiliți dacă aveți nevoie de cauciucuri de zăpadă

Anvelopele de anotimp nu oferă aceeași performanță de tracțiune. Dacă locuiți într-o zonă deluroasă sau montană, investiția în anvelopele de zăpadă va ajuta în mod serios. Montarea și echilibrarea acestor anvelope pot veni la prețuri diferite în fiecare magazin.

6. Verificați antigelul

Un raport de 1:1, antigel și apă, este amestecul perfect pentru a preveni înghețarea lichidului în timpul iernii. Dacă amestecul nu se încadrează în standardul 50/50, acesta trebuie să fie complet golit din vehicul și reumplut.

Dacă faceți acest lucru personal, asigurați-vă că nu se toarnă antigel pe canalul de scurgere deoarece eliminarea acestui lichid necesită echipamente și materiale speciale.

Foto: survivorchap

7. Aveți pregătit un kit de urgență

Este întotdeauna recomandat să aveți un kit de urgență în interiorul mașinii dvs.. Iată câteva elemente esențiale pe care acesta trebuie să le conțină.

Ce trebuie să conțină kit-ul de urgență pe timp de iarnă?

  • Pătură, cizme și mănuși suplimentare
  • Apă suplimentară și mâncare
  • Ștergător de gheață, lopată mică, lanternă
  • Lichid pentru ștergătoare
  • Semnale luminoase, cabluri de fixare
  • Trusă de unelte, lanțuri pentru cauciucuri
  • Echipamente pentru schimbarea anvelopei
  • Trusă de prim ajutor
  • Abrazivi, cum ar fi nisip sau sare – pentru o tracțiune suplimentară atunci când un cauciuc se blochează în zăpadă.

8. Stabiliți un plan pentru când veți fi blocați

Dacă veți rămâneți blocați în zăpadă, amintiți-vă să rămâneți liniștiți. Asigurați-vă că știți ce să faceți, unde să mergeți și cât de departe este ajutorul înainte de a vă părăsi mașina. Făceți-vă vizibilă mașina pentru șoferii care pot trece prin zonă.

Porniți motorul timp de 10 minute înainte de a îl opri din nou pentru a împiedica deteriorarea lui în timp ce așteptați ajutor. Apelați serviciile de urgență în momentul în care întâmpinați orice formă de problemă a autovehiculului, în special în cazul unui viscol sau în timpul nopții.

În speranța că veți evita orice fel de incident în această iarnă, vă urez spor la pregătiri!

Pentru cele care sunt în căutarea motivației pentru dobândirea unei siluete de invidiat, aflați cum membrii unei familii din China au reușit să ajungă într-o formă fizică excelentă. 

Dacă ai nevoie de inspirație pentru cadouri de Moș Nicolae avem câteva propuneri în acest articol.

Te-ar mai putea interesa și Cele mai frumoase târguri de crăciun din Europa.

Leave a Reply