Câteva sfaturi pentru o vacanță în străinătate reușită

Câteva sfaturi pentru o vacanță în străinătate reușită

[mark style=”text” color=””]Mult așteptata vacanță în străinătate. După câte ai îndurat anul astă meriți un concediu îndelungat. Ca să profiți la maxim de zilele libere ia-ți toate precauțiile. Află ce trebuie să știi înainte să pornești la drum![/mark]

Foto: Daily Star

Fă-ți o asigurare de sănătate

Sigur, acum îți spui: ce se poate întâmpla rău, stau doar câteva zile? Dar nu mai bine nu aflii niciodată? Pază bună trece primejdia rea și deși e un cost suplimentar e bine să-ți pui siguranța și sănătatea pe primul plan.

Ia cu tine mai multe copii

Alt sfat plictisitor: ia cu tine în bagaj copii ale pașaportului și/sau buletinului tău. Cel mai bine e să ai o copie fizică și una în format elctronic. Astfel în caz că ți se fură actele nu vei rămâne chiar fară acoperire.

Finanțele sunt importante

E bine să verifici cursul valutar înainte să pleci acasă, ba chiar să-ți schimbi banii în țară. De asemenea e bine să te asiguri că poți plăti cu tipul de card pe care îl deții.

Nu vrei să vezi ce senzații te încarcă când după o masă copioasă, afli ca în țara în care te afli aproape nimeni nu folosește Visa, și deci nu poți plăti cu cardul.

Fă-ți temele

Află care sunt obiectivele turistice importante, dar și daca poți să-ți cumperi biletele în avans. Astfel vei evita cozile nesfârșite. De asemnea uită-te și la ce evenimente au loc la destinația ta.

Poate că tocmai la câțiva kilometri de stațiune are loc un festival de neratat, sau poate la o galerie de artă din orașul în care te afli are loc un vernisaj mega interesant.

Află mai multe. Citește și: