El vrea de 3 ori pe zi, ea o dată la 3 zile. Cât contează frecvența sexuală într-o relație?

El vrea de 3 ori pe zi, ea o dată la 3 zile. Cât contează frecvența sexuală într-o relație?

[mark style=”text” color=””]Este o situație în care orice cuplu ajunge mai devreme sau mai târziu. De obicei el vrea mai des, ea nu atât de des. Cât contează frecvența sexuală într-o relație?[/mark]

sex
sursa: LIONS Magazine

La începutul oricărei relații lucrurile sunt roz. Libidoul sexual este ridicat și o faceți ca doi iepurași oriunde vă trece prin cap. Dar ce s-a întâmplat odată cu trecerea timpului?

De ce ea invocă scuze gen durerei de cap sau oboseala? De ce el preferă să rămână în fața televizorului la un meci în loc să-i ofere o seară romantică?

Cât contează frecvența sexuală într-o relație și ce puteți face pentru a evita frustrarea și conflictele.

 

frecvența sexuală într-o relație
Foto: Pinterest

Faptul că există o anume desincronizare de libidou nu înseamnă că e cazul să puneți capăt relației. Din contră, depuneți efort pentru ca viața voastră sexuală să înflorească.

Terapeuții de cuplu afirmă că bărbații vor mai des. Bărbatul, fiind sexul activ, ia de mai multe ori inițiativa.

Există mult sexism și în subiectul ăsta. Dacă el vrea e natural. Dacă nu vrea, clar e ceva în neregulă cu el. Dacă ea vrea mai des are cine știe ce problemă etc. etc..

frecvența sexuală într-o relație
Foto: Chatelaine

Ceea ce le scapă multora din vedere sunt micile detalii. Dacă focusul este doar pe sex atunci ați pierdut din prima. Afecțiunea de zi cu zi, micile gesturi, sunt uleiul care face o relație să meargă.

Făceți-vă complimente. Exprimați-vă grija unul față de celălalt. Surprindeți-vă cu cadouri spontane. Creați astfel un câmp de înțelegere, respect și afecțiune care implicit va duce la partide extraordinare.

Pentru a consolida relația aveți nevoie de COMUNICARE.

Ascultați fără a simți nevoia de a sări imediat cu un răspuns. Faceți-o doar pentru a da dovadă de înțelegere și empatie. Respectați-vă reciproc acordându-vă spațiu și timp din când în când. Nu trebuie să fiți toată ziua bot în bot pentru că vă veți sufoca. Fiecare om are nevoie să fie câteodată cu propriile gânduri.

frecvența sexuală într-o relație
Foto: The Spruce

Fiți tandrii unul cu celălalt. Fiți sinceri și înțelegători. Învățați să faceți mici compromisuri. Nu uitați să flirtați ca și când ați fi la începutul relației. În plus o glumă bună poate destinde și cele mai tensionate momente.

Cînd a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima dată cu iubitul tău?

Citește și:

Leave a Reply