Cărți perfecte pentru vară! Lista pentru o cititoare înrăită

Cărți perfecte pentru vară! Lista pentru o cititoare înrăită

[mark style=”text” color=””]Vara, anotimpul vacanței, e momentul perfect să te pui pe citit. Aici ai o listă de titluri, unele clasice, altele recente, dar toate mai mult decât potrivite pentru zilele toride petrecute în aer liber.[/mark]

cărți
Foto: Humanitas

Mânâncă, Roagă-te, Iubește

Best selllerul lui Elizabeth Gilbert este cartea perfectă pentru vară. Sinceritatea autoarei e molipsitoare și nu doar că te va încărca cu energie pozitivă, dar te va ajuta să privești multe din problemele cu care te confrunți cu alți ochi.

Singura problemă: să te decizi unde mergi în următorul concediu: în Italia, în India sau în Indonezia.

Fetele

În 1969 o serie de crime oribile au șocat publicul american. Câțiva adepți ai lui Charles Manson au ucis-o pe, Sharon Tate, soția regizorul Roman Polanski. Acest eveniment sângeros, este principala sursă de inspirație din spatele romanului Emmei Cline.

Deși premisa este sângeroasă, romanul nu are în centru aceste crime, ci universul profund feminin în care personajul principal Evie se lasă atrasă.

La Medeleni

Dacă nu ai citit încă celebra serie a lui Ionel Teodoreanu nu știi ce pierzi. Da, unele pasaje sunt, să spunem greu de înghițit de o cititoare modernă (da, mă refer la cele referitoare la pledoariile lui Dănuț din sala de judecată), dar cărțile merită.

Vei avea surpriză să descoperi o scriitură parcă din altă lume, care te va face nostalgică după anii copilăriei. Și, desigur, te vei îndrăgosti de Olguța.

Dragoste în vremea holerei

Titlul clasic al lui Gabriel García Márquez, este lectura de vară perfectă pentru cititoarele care nu fug de provocări. Povestea de dragoste dintre Florentino Ariza și Fermina Daza te va emoționa până la lacrimi și te va învăța ce înseamnă cu adevărat răbdarea.

Află mai multe. Citește și: