Călătorie culinară / Află cum îți îmbunătățești sănătatea dacă mânânci piersici

Călătorie culinară / Află cum îți îmbunătățești sănătatea dacă mânânci piersici

[mark style=”text” color=””]Știai că cel mai mare producător de piersici din lume este China? Fructul zemos este considerat un simbol al acestei țări. Află mai multe despre minunile acestui fruct de vară![/mark]

piersici
Foto: Pinterest

Beneficii pentru sănătate

Piersicile conțin o serie de substanțe cu proprietăți anti-cancer, tocmai de aceea sunt recomandate persoanelor care suferă de această boală. Cercetătorii au descoperit chiar că aceste fructe ne pot proteja de cancer de sân, plămâni sau colon.

De asemenea piersicile sunt o sursă prețioasă de beta-caroten și vitamina A, care au toate un rol important în prevenirea cataractei.

Pentru o digestie mai bună mănâncă piersici. Te vor ajuta să previi apariția constipației, hemoroizilor, ulcerului, gastritei.  Ai grijă însă, aceste fructe pot avea un efect laxativ puternic.

Beneficii pentru frumusețe

Dacă vrei o piele sănătoasă, trebuie să știi că poți consuma cu încredere piersici.  Sunt bogate în vitamina C și au un efect anti-inflamator. Îți protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV.

Un alt argument pentru consumul regulat de piersici este faptul că îți păstrează oasele și dinții sănătoși. Poate nu știai, dar fructele din livada bunicii conțin fosfor care întărește oasele, te protejează de osteoporoză.

Sursă de zinc prețioasă, piersicile au un rol și în lupta împotriva procesului de îmbătrânire. Pentru bărbați fructele mai au o calitate: intervin în procesul de îmbătrânirea a organelor reproductive, crescând nivelul de testosteron din corp.

Sunt o mulțime de rețete de măști de față pe bază de piersici, iar dacă nu ai răbdare să le prepari tu, vei găsi o mulțime de creme în comerț.

Alte beneficii

Desigur fructul este cel mai important, dar un piersicul are mult mai multe de dat. Frunzele din pom sunt recomandate în tratamentul răcelilor, fiind bune împotriva tusei sau a bronșitei.

Florile de piersic pot și ele să te ajute dacă suferi de constipație sau alte dereglări digestive. Cât despre semințele acestui fruct ele pot regla ciclul menstrual și contribuie la o mai bună circulație sanguină.

Află mai multe! Citește și: