Brioșe cu nuci și afine – Călătorie culinară

Brioșe cu nuci și afine – Călătorie culinară

[mark style=”text” color=””]Brioșe, brioșe, brioșe! Ce poate fi mai simplu de atât? Încearcă o rețetă pe cât de ușoară pe atât de gustoasă. Alături de o carte și o cană cu lapte sau cafea poți avea parte de un moment de răsfăț și relaxare. Rețeta perfectă pentru o zi ploioasă de toamnă![/mark]

retete briose

Am ales să folosesc în compoziție nuci și afine datorită beneficiilor pe care acestea le au asupra organismului.

Nucile sunt o sursă extrem de bună de proteine și întăresc sistemul cardiovascular. Afinele sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, vitamine din complexul B. Dacă ai sistemul imunitar slăbit încearcă să introduci în dietă afinele.  Consumul lor stimulează sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor.

Rețetă brioșe pufoase cu nuci și afine

Ingrediente pentru circa 24 brioșe

  • 100 g afine
  • 100 g nuci
  • 450 g faină integrală
  • 1 praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 200 g zahar din nucă de cocos
  • 2 ouă
  • 125 ml ulei de măsline
  • 300 ml iaurt gras sau chefir
  • 1/3 linguriță scorțișoară măcinată
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • esență de rom

Încingeți cuptorul la foc mic spre mediu. Stingeți praful de copt cu zeama de lămâie. Puneți toate ingredientele într-un vas cu excepția nucilor și afinelor. Amestecați cu mixerul sau cu un tel, până obțineți o compoziție omogenă.

Adăugați nucile și amestecați ușor cu telul. Cu ajutorul unei lingure umpleți fiecare formă de brioșă cu această compoziție până la aproximativ 2/3 din înălțime. Aranjați pe deasupra afinele.

Coaceți brioșele aproximativ 35-45 min. Lăsați-le să se răcească, apoi scoateți-le din forme.

briose

Poftă bună!

Citește și