Șampania, băutura care ne poate scăpa de Alzheimer

Șampania, băutura care ne poate scăpa de Alzheimer

[mark style=”text” color=””]Șampania este una din cele mai populare băuturi, dar puțină lume știe cât de benefică poate fi pentru organism. Asta desigur numai dacă este consumată cu moderație. Citește mai jos 5 dintre beneficiile ei speciale.[/mark]

șampania
sursa foto: MTL Blog

5 motive pentru care șampania este considerată băutura minune

1.Te ajută să te protejezi de Alzheimer și demență

Poate că sună ciudat, dar știai că șampania te poate proteja de Alzheimer și demență? Un studiu realizat de, deja, celebri cercetători britanici arată că un pahar de șampanie pe zi ar putea scădea riscul de aparițiea a celor două boli.

2.Reduce riscul de diabet

De data asta cercetătorii canadieni sunt cei ce au descoperit, după un studiu realizat în 2009, că șampania, dar și alte tipuri de vin, reduc riscul de diabet. Și asta cu nu mai puțin de 13 procente.

șampania
sursa foto: Mullica Hill Mom

3.Nu are multe calorii

De cele mai multe ori băuturile alcoolice sunt bombele calorice neștiute. Un cocktail are câteva sute de calorii și este o cale sigură de a-ți distruge orice dietă. În schimb un pahar de șampanie are doar 80 de calorii, cu mult mai puțin decât să spunem un Mai Tai, care are 219 calorii. Astfel dacă vrei să-ți menții silueta, alege un pahar de șamanie.

4.Îmbunătățește sănătatea inimii

Mai multe studii arată că șampania este benefică pentru sistemul cardiovascular. La fel cum un pahar de vin pe zi îți ajută inimă, același efect îl are și o cupă de șampanie. Antioxidanții prezenți în băutură sunt benefici pentru sănătatea vaselor de sânge, dar și pentru lupta împotriva colesterolului.

5.Îmbunătățește memoria

Băutura spumoasă este plină de magneziu, potasiu și zinc, care ne ajută să avem o stare de spirit pozitivă. Mai mult aceste elemente ne ajută și memoria. Așadar același pahar zilnic de șampanie care ne protejează de colesterol, demență, Alzheimer și zinic, ne înbunătățește și ținerea de minte.

șampania
sursa foto: Champagne Room

Dacă știi, vrei să știi mai mult! Fii inventivă! Te-ar putea interesa și:

Leave a Reply