Apă cu ghimbir – cea mai sănătoasă băutură contra grăsimii corporale

Apă cu ghimbir – cea mai sănătoasă băutură contra grăsimii corporale

[mark style=”text” color=””]Sărbătorile de iarnă sunt întotdeauna perioada anului când apar kilogramele în plus. Aflați cum să scăpați de ele consumând apă cu ghimbir. [/mark]


Consumați apă cu ghimbir pentru a pierde kilogramele în plus într-un mod eficient și rapid. În afara faptului că vă ajută să slăbiți, această băutură vă menține metabolismul ridicat și vă întărește sistemul imunitar.

Foto: Morpheme Remedies

Printre avantajele consumului regulat de apă cu ghimbir se numără:

  • Colesterolul redus
  • Scăderea tensiunii sângelui și a riscului formării de cheaguri pe artere
  • Are proprietăți anti-inflamatorii
  • Previne reumatismul și osteoartrita
  • Protejează împotriva dezvoltării de celule canceroase

Fierbeți 1.5l de apă și adăugați câteva rădăcini de ghimbir. Lăsați să se inăbușească la foc mocnit în jur de 15 minute. Apoi stingeți focul și lăsați să se răcească. Strecurați, adăugați puțin suc de la o lămâie și beți câte un pahar dimineața, pe stomacul gol, și unul seara, după cină.

Foto: HomeSoGood

Beneficiile ghimbirului
1. Stimulează circulația sângelui
Ghimbirul este bogat în zinc și magneziu, două ingrediente cheie atunci când vine vorba de o bună circulație. În plus, inhibă acumularea de colesterol, ceea ce este esențial pentru prevenirea numeroaselor probleme cardiovasculare.

2. Îmbunătățește absorbția nutrienților
Ghimbirul stimulează secreția enzimelor stomacale și pancreatice. Dacă aveți apetit scăzut mestecați o bucată de rădăcină de ghimbir înainte de mese și veți observa în curând îmbunătățiri.

3. Vă protejează de răceli și de gripă
Rădăcina de ghimbir are proprietăți antibiotice și expectorante. În Asia este folosită de secole ca remediu împotriva gripei. Acest lucru a fost dovedit științific printr-un studiu realizat de Departamentul de Medicină al Universității din Maryland, concluzionând că, în special, ceaiul de ghimbir este benefic ca tratament împotriva gripei și a simptomelor de răceală.

Foto: Pinterest

4. O digestie mai bună
Ghimbirul calmează durerile abdominale care apar ca urmare a deranjamentului stomacal. Este benefic împotriva flatulațiilor, balonării și a constipației.

5. Stimulează sistemul imunitar
Dacă consumați ghimbir în mod regulat, sistemul imunitar va funcționa perfect. El lucrează împotriva tuturor tipurilor de infecții, tuse, gripă și boli cronice.

6. Ameliorează durerea articulară
Așa cum am menționat deja, ghimbirul are proprietăți anti-inflamatoare puternice. Acestea sunt benefice atunci când vine vorba de reducerea durerilor articulare și a inflamațiilor.

Aflați ce alimente vă pot dezechilibra sistemul hormonal. 

Leave a Reply