Aloe vera, beneficii pentru sănătate

Aloe vera, beneficii pentru sănătate

[mark style=”text” color=””]Există o multitudine de produse pe piață pe bază de aloe vera și pe bună dreptate. Așa că, indiferent de felul în care alegi să o consumi, fie sub formă de suc sau gel, această plantă face minuni pentru organismul și sănătatea ta.[/mark]

Aloe vera, beneficii pentru sănătate

Cunoscută pentru proprietățile sale medicicinale și vindecătoare, aloe vera, un arbust mic, care crește în climatele tropicale din întreaga lume, este unul dintre cele mai bune remedii naturiste.

Datorită gamei sale de constituenți activi, sub formă de polizaharide, enzime digestive vitamine și minerale, se găsește într-o cantitate din ce în ce mai mare în produsele de consum existente pe piață.

Aloe Vera este o plantă considerată aproape miraculoasă datorită substanțelor active pe care le conține.

Indiferent dacă este sub forma unei băuturi răcoritoare, geluri calmante sau capsule pentru întreținerea generală a sănătății digestive, beneficiile potențiale sunt nesfârșite.

Iată câteva dintre ele:

Vindecă ulcerul și gastrita

Datorită vitaminelor din complexul B prezente în gelul de aloe vera, se pot trata durerile gastrice sau digestive. Acești nutrienți susțin buna funcționare a sistemului digestiv. Polizaharidele contribuie la accelerarea vindecării țesutului tractului digestiv.

Combinația dintre aloe vera și miere este o alternativă naturală care ajută la tratarea simptomelor gastritei și a refluxului gastroesofagian și care nu are efecte negative. În plus,nu va reduce doar arderile,ci va echilibra nivelul de pH din stomac,și preveni daunele produse de excesul de acid gastric.

loe vera, beneficii pentru sănătate

Ajută la digestie

O digestie sănătoasă este cheia absorbției tuturor nutrienților și mineralelor pe care le luam din mâncare. De asemenea, aloe vera ajută la absorbția corespunzatoare a proteinelor, ajutând la echilibrarea tranzitului intestinal.

Un produs pe care l-am încercat și îl recomandăm este Forever Aloe Vera Gel. Acesta este primul produs care a primit recunoașterea Consiliului Științific Internațional pentru Aloe, instituție abilitată să certifice calitatea produselor pe bază de Aloe Vera. Produsul conține 96% gel de Aloe Vera.

CITEȘTE ȘI: Fructanul poate fi adevărata sursă a problemelor stomacale

Ameliorează simptomele arsurilor solare

Datorită proprietăților sale calmante și antiinflamatoare, ameliorează simptomele arsurilor solare. Aloe vera are și proprietăți antibacteriene și un conținut ridicat de apă ce contribuie la hidratarea pielii.

Ajută la menținerea greutății în parametrii normali

Planta de aloe este o sursă bogată de minerale precum calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc, dar este şi printre puţinele surse vegetale de vitamina B12, A, B, C, E şi acid folic, care nu pot fi asimilate corespunzător doar prin alimentaţie.

Toţi aceşti nutrienţi ajută la menţinerea greutăţii corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară şi asigură necesarul zilnic de energie.

loe vera, beneficii pentru sănătate

Distruge celulele canceroase

Un studiu realizat în 1995 a demonstrat că aloe vera are și proprietăți antitumorale. Astfel, gelul din aloe vera îmbunătățește sistemul imunitar și poate distruge celulele canceroase.

Combate candidoza

Aloe stimulează echilibrul florelor bacteriene din organism.

CITEȘTE ȘI: 5 Beneficii ale mișcării în aer liber 

Aloe vera este un tratament natural benefic și tenului

Aplicată pe piele, previne îmbătrânirea, ridurile, apariția petelor pigmentare.

Frunzele proaspetele de aloe vera, tăiate direct de pe tulpina plantei, păstrează cel mai bine complexul nutritiv, dar dacă nu ai o plantă acasă, îți poți cumpăra gel și suc de aloe vera din farmacii.

Iată o mască pe bază de aloe vera cu care îți poți răsfăța pielea tenului

Masca din aloe vera și miere

Aloe vera, beneficii pentru sănătate

Aloe vera și mierea se completează perfect și redau tenului stralucirea, dar în același timp îl fac să fie suplu și întinerit. Ai nevoie de: 2 linguri gel aloe vera de la frigider 1 linguriță de miere.

După ce amesteci ingredientele, aplică masca pe ten pentru 10-15 minute, apoi clătește-o cu apă calduță. Tenul tău va fi revigorat și va avea un aspect proaspăt.

Dacă nu ai beneficiat până acum de avantajele aloei vera este timpul să introduci acest ingredient în alimentație mai ales în perioadele solicitante când te simți epuizată pentru că asigură necesarul zilnic de energie și ajută la echilibrarea stării de spirit.

Unele lucruri sunt făcute pentru a ne completa. Te așteptăm și pe pagina de facebook,Clementine să descoperi în fiecare zi inspirația care ne provoacă să vedem lucrurile diferit, în noi, în ceea ce suntem și în lume.

Leave a Reply