5 Remedii casnice care dau rezultate în lupta cu crampele menstruale

5 Remedii casnice care dau rezultate în lupta cu crampele menstruale

[mark style=”text” color=””]Crampele menstruale pot fi uneori insuportabile. Astăzi vorbim despre 5 remedii ușoare și naturale pentru eliberarea durerii, fără a apela la medicamente.[/mark]


Perioada dificilă a lunii, pentru femei, a început. Crampele menstruale își fac apariția. Te jenează, nu te lasă să te odihnești. Simți că te doare întreg corpul. Ce este de făcut? Iată 5 modalități prin care puteți reduce starea de disconfort.

Foto: Lady Health Care

1. Yoga

Yoga face minuni pentru corp. Adoptați câteva poziții specifice pentru a estompa durerea provocată de crampele menstruale. Dacă practicați yoga în mod regulat veți observa, pe termen lung, scăderea și prevenirea durerii menstruale. Faceți aceste poziții de bază și veți simți cum spatele și mușchii abdominali se relaxează.
Întindeți-vă mâinile pe saltea, în fată. Luați loc în genunchi, cu capul între brațe. Această poziție este benefică celor care suferă de dureri menstruale (mai ales dacă provin din spate). A doua poziție pe care o recomand este genunchi la piept. Stați pe spate în timp ce vă aduceți genunchii la piept și-i cuprindeți într-o îmbrățișare strânsă. Această poziție este una dintre cele mai eficiente în calmarea durerii menstruale. Relaxează postura, împreună cu partea inferioară a spatelui și cu mușchii abdominali.

2. Căldura

În urma unui studiu efectuat pe femei cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care experimentează regulat crampe menstruale, a fost descoperit că aplicarea unei sticle cu apă caldă cu o temperatură în jur de 40 de grade Celsius poate fi la fel de eficientă în a înlătura durerea precum ibuprofenul. O baie caldă este de asemenea o altă  recomandare.

Foto: Natural Herpes Cure

3. Uleiurile volatile

Un masaj de 20 de minute, cu uleiurile terapeutice potrivite este un alt mod de a elimina durerea. Cele mai bune uleiuri pentru combaterea crampelor menstruale sunt cele cu extract de levănțică, scorțișoară, cuișoare și trandafir.

4. Ierburile

O dietă plină de alimente minim prelucrate, fructe si legume ajută la îndepărtarea durerii. A fost constatat că încorporarea unor plante medicinale în dietă este un remediu excelent pentru reducerea contracțiilor musculare, umflarea și balonarea în timpul menstruației. Cele mai bune ierburi pentru ameliorarea durerii menstruale sunt ceaiul de mușețel, semințele de chimen, scorțișoara, ghimbirul și mărarul.

Foto: monthlygift

5. Orgasmul

Dr. Barry Komisaruk, un profesor de psihologie care studiază orgasmul femeilor la Rutgers University, a afirmat că orgasmul este un mod bun de a atenua crampele menstruale.
Orgasmele vaginale sunt descrise ca fiind interne și implică întregul corp – probabil pentru că nervii care poartă senzațiile de la clitoris sunt diferiți față de cei din vagin , nota Dr. Komisaruk în studiul său din 1985.

Ce alte remedii pentru estomparea durerilor menstruale cunoașteți. Care sunt metodele prin care reușiți să alungați disconfortul în această situație?

Aflați ce spune poziția în care dormiți despre relația cu partenerul. 

Leave a Reply