5 Motive pentru care călătoriile sunt benefice pentru sănătatea mentală!

5 Motive pentru care călătoriile sunt benefice pentru sănătatea mentală!

[mark style=”text” color=””]Care este primul lucru care îți vine în minte cînd te gândești la călătorii? Vacanță? Oameni noi? Sau poate apusuri ideale pentru Instagram? Iată de ce călătoriile sunt benefice pentru sănătatea mentală.[/mark]

A călători înseamnă mai mult decât a te bucura de cocktailuri pe plajă și a face 100 de selfie-uri cu fiecare lucru care-ți iese în cale. Călătoriile sunt benefice atât pentru trup, dar mai ales pentru minte. Iată 5 motive pentru care vă sfătuim să călătoriți și să explorați oricât de des aveți ocazia.

Foto: Naturally Curly

1. A călători este cel mai bun mod de a elimina stresul

Rutina și stresul ne pot face să uităm să apreciem lucrurile din jur. Este esențial să luăm o pauză de la programul de zi cu zi. Călătoriile aduc fericire în viața noastră. Ne fac să uităm de situațiile stresante și ne dau timp pentru a ne gândi la visele noastre. Mulți oameni se simt calmi și relaxați atunci când călătoresc. Chiar dacă petrec întreaga zi vizitând obiective sau facând fotografii, orice persoană se bucură de timpul liber petrecut descoperind o nouă locație și cultură.

2. Călătoriile te ajută să te reinventezi

Un drum lung te poate învăța mai mult decât 100 de ani de liniște. Călătoriile îți dau șansa de a te redescoperi pe tine, de a te reinventa. Experiențele pe care le vei avea te vor ajuta să-ți deschizi mintea și să-ți lărgești orizonturile în moduri în care nu credeai că poți. A fi diferit nu este mai bine sau mai rău, ci pur și simplu este diferit. Descoperirea altor culturi te face să te gândești la a ta. De asemenea călătoriile te ajută să treci mai ușor peste perioade dificile din viață. Poți descoperi pasiuni și hobby-uri noi. Călătoriile unt benefice pentru trup și minte, oferă un scop și te fac mai puternică, mai independentă.

Foto: DailyO

3. Călătoriile aduc fericire și satisfacție

Pe lăngă faptul că nu trebuie să te duci la muncă și poți mânca pizza la micul dejun, călătoriile îți dau oportunitatea de a te detașa de rutină. Noile locuri și experiențe îți ajută creierul să se împrospăteze. Vei simți o creștere în încrederea de sine și vei fi eliberată de sentimentul de a fi blocată, prinsă. Până și simpla acțiune de a planifica o călătorie te face să fii fericită.

4. Călătoriile te fac mai optimistă, dar și mai puternică

Să mergi într-un loc care te entuziasmează și te înspăimântă în același timp, te ajută să devi mai puternică mental și emoțional. Niciodată nu este la fel de periculos precum ne imaginăm în mintea noastră. De asemenea, să treci prin dificultăți într-un mediu nou, printre oameni noi, te împinge să înveți și să te adaptezi unei vieți din afara zonei de confort. Cu cât treci prin mai multe situații dificile și diverse, cu atât vei deveni mai rezistentă mental și emoțional.

Foto: Cheap Air Tickets

5. Călătoriile îți dezvoltă creativitatea

A vizita o țară străină și a te cufunda în istoria și civilizația acesteia, ajută la mărirea flexibilității cognitive. De asemenea, sporește adâncimea gândirii, oferind un plus de creativitate. Poți face asta atunci când intri în contact direct cu cultura locală, dar vizitarea unei țări sau a unui oraș nu este de ajuns. Călătoriile pe termen lung îți îmbunătățesc productivitatea, abilitățile de rezolvare a problemelor și chiar îți măresc șanssele de a fi promovată la locul de muncă.

Cu toate acestea este important sa ne amintim ca vacanta poate fi foarte stresantă pentru unii. Dacă este și cazul tău, încearcă să-ți iei vacanțe scurte și structurate pentru a te obișnui cu experiența de a avea timp liber. De asemenea, planifică-ți călătoria în avans, pentru a evita panica și haosul de ultim moment.

Care sunt top 3 destinații în care vrei să ajungi și de ce?

Care sunt cele mai recomandate țări și orașe pentru călătorii în anul 2018? Află chiar acum! 

Leave a Reply