5 Lecții de viață pe care le puteți învăța de la renumita aviatoare, Amelia Earhart

5 Lecții de viață pe care le puteți învăța de la renumita aviatoare, Amelia Earhart

[mark style=”text” color=””]Pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii, care se apropie cu pași mărunți dar siguri, ne dorim să aducem în atenția dvs. numeroasele realizări ale femeilor de succes, din trecut și din prezent. Amelia Earhart a devenit populară datorită faptului că a fost prima femeie care a zburat deasupra Atlanticului.[/mark]

Foto: Care2

Amelia Earhart a doborât o serie de recorduri aviatice înainte de a dispărea în iulie 1937, în timp ce încerca să fie prima femeie care a făcut ocolul Pământului într-un avion. Realizările sale au fost de o importanță atât de mare încăt la dispariția sa Guvernul american a condus cea mai extinsă cercetare navală, pe pământ și în aer din istorie. Aceasta a costat 4 milioane de dolari. Din păcate avionul nu a fost descoperit.

Foto: Carbon Costume

Lecțiile pe care orice femeie le poate învăța de la Amelia Earhart sunt următoarele:

1. Studiați femeile de succes

Înaintea primului său zbor, Amelia ținea un jurnal cu articole decupate din ziare, despre femeile de succes. Acestea erau femei din domenii în mare parte conduse de bărbați, avocatură, producție de film, management, publicitate și inginerie mecanică. S-a inspirat din poveștile lor și a fost determinată să realizeze tot ceea ce-și propunea.

2. Urmați-vă pasiunea și nu renunțați

Amelia a fost mai întâi asistentă medicală în timpul primului Război Mondial. Apoi a muncit ca asistent social. Abia după aceasta a avut șansa de a zbura într-un avion și a rămas fascinată. A strâns bani și, la numai 6 luni de la acest prim zbor, și-a cumpărat propriul ei avion. Abia la vârsta de 30 de ani, în 1928, a fost pregătită pentru cursa deasupra Atlanticului. Abia atunci a fost în stare să-și concentreze tot timpul și toate eforturile pentru pasiunea sa.

3. Nu vă temeți să fiți prima

Amelia a fost prima femeie care a zburat deasupra Atlanticului, dar nu prima care a încercat. De fapt, 3 femei au murit în același an încercând același lucru. Nu spune nimeni că trebuie să vă riscați viața pentru a vă face visul realitate. Dar, țineți minte că, unde alții au eșuat, dvs. puteți reuși.

Foto: Pinterest

4. Fiți o expertă în domeniul dvs.

Amelia nu a fost doar o aviatoare. Ea a scris numeroase cărți, a lucrat pentru Asociația Națională de Aeronautică, a fost vice președinte al departamentului de relații cu publicul al unei companii aeriene, a ținut conferințe și a fost editor de aviație pentru revista Cosmopolitan. A fost o expertă în fiecare sens al domeniului aviatic și astfel a ajutat la schimbarea gândirii tradiționaliste.

5. Încă puteți să fiți o femeie într-o lume a bărbaților

Cu toate că în adolescență semăna mai mult cu un băiat, Amelia a refuzat să poarte îmbrăcămintea de aviație specifică pentru bărbați.În schimb a ales să poarte costume și rochii și o cască. De asemenea ea s-a înconjurat de alte femei de succes. A fost prietenă cu Eleanor Roosevelt și a ajutat la formarea clubului de aviație pentru femei, Ninety Nines, care există și în zilele noastre.

Foto: NDTV.com

Amelia este o femeie de succes, o sursă de inspirație, o femeie puternică și inteligentă. În scrisoarea către soțul ei, înainte de zborul în urma căruia a dispărut, aceasta spunea următoarele:

“Femeile trebuie să încerce lucruri la fel cum și bărbații au încercat. Când vor eșua, acest lucru nu trebuie să fie altceva decât o provocare pentru ceilalți.”

Care sunt femeile care vă inspiră? Ce v-ar plăcea să lăsați ca moștenire lumii?

Descoperiți care sunt cele 5 motive pentru care călătoriile sunt benefice pentru sănătatea mentală.

Leave a Reply