4 Semne că ai un job stresant și micile schimbări pe care le poți face. Află acum care sunt acestea!

4 Semne că ai un job stresant și micile schimbări pe care le poți face. Află acum care sunt acestea!

[mark style=”text” color=””]Numărul angajaților nemulțumiți de locul de muncă este în creștere continuă. A fi nesatisfăcută de jobul tău din cauza stresului nu ar trebui să fie acceptat ca un lucru normal. Iată cele 4 semne că ai un job stresant și ce poți face pentru a schimba acest lucru.[/mark]

În primul rând ar trebui să-ți dai seama dacă ești stresată din cauza jobului în sine sau a locului de muncă. În privința muncii sunt căteva schimbări pe care poți să le faci. Însă dacă mediul în care lucrezi este toxic atunci nu este responsabilitatea ta de a îndrepta acest aspect.

job stresant
Foto: LinkedIn

Semnele distinctive ale unui loc de muncă toxic includ hărțuirea sexuală sau amenințările cu violență fizică, angajații care fac munca a doi sau trei oameni fără a fi apreciați, colegi care bârfesc, trag cu urechea sau șefi care dau vina pe angajați. În cazul oricărei dintre aceste situații este mai bine să părăsiți compania.

Dacă nu este vorba despre unul dintre lucrurile de mai sus atunci poate ești stresată din cauza altor motive. Acestea pot include salariu mic, volum de muncă excesiv, puține oportunități de avansare, lipsa motivației, lipsa suportului social la locul de muncă și cerințe conflictuale sau așteptări neclare de performanță. Deci, cum va afecta acest mediu de lucru stresant viața ta personală?

job stresant
Foto: Morpheme Remedies

Poate ai observat anumite dureri pe care nu ți le poți explica. Acestea pot fi un semnal prin care corpul încearcă să te alerteze că îți depășești limitele, și nu într-un sens constructiv. De asemenea apetitul poate fi în declin din cauza stresului și a schimbării priorităților. Setează-ți o alarmă pentru a-ți reaminti să iei prănzul în fiecare zi. Acorda-ți timp și mergi la masă. Evită să mănânci la birou.

Un alt semn este sentimentul de eliberare pe care-l aduce ziua de vineri. Este normal să te simți fericită pentru că weekend-ul începe. Însă atunci când sâmbătă dimineața deja îți trece prin minte câtă muncă ai de făcut luni, înseamnă că e timpul pentru o schimbare majoră. Pentru a putea cel puțin să ameliorezi acest semnal de alarmă, ai nevoie de ajutor. Acesta poate fi un coleg, un prieten sau cealaltă jumătate. Planificați activități împreună, lucruri care te vor ține ocupată în timpul weekendului.

job stresant
Foto: REWARD magazine

Uitarea realizărilor de la locul de muncă este unul dintre cele 4 semne că ai un job stresant. Șeful nu te apreciază? Ai uitat când te-ai bucurat ultima dată pentru un proiect reușit? Fă-ți o listă cu ceea ce ai reușit până în prezent la job și pune-o pe birou, la vedere. Găsește-ți motivația interioară.

În cele din urmă, dacă ajungi la concluzia că jobul este stresant din cauza factorilor ce nu țin de tine, soluția este să ai o discuție cu managerul tău. O discuție sinceră, deschisă poate face minuni. Poți pregăti în prealabil căteva sugestii pentru a le prezenta șefului.

Ce anume te stresează cel mai mult la locul de muncă?

Află cum să folosești depresia pentru a-ți îmbunătăți viața.

Leave a Reply