10 filme horror de văzut în 2018 de Halloween

10 filme horror de văzut în 2018 de Halloween

[mark style=”text” color=””]Este sezonul filmelor horror. Dacă nu ai planuri de Halloween sau nu ai programat o ieșire la cinema ți-am pregătit un ghid cu cele mai bune filme de groază ale momentului pentru un maraton de țipete cu prietenii.[/mark]

halloween
sursa foto: bbc

Bucură-te de cele mai bune filme de groază din 2018. În această perioadă filmele horror sunt rețeta perfectă pentru o seară cu prietenii. Nu mai sta pe gânduri! Adună-ți prietenii, pregătește popcornul, stinge lumina și urmărește cela mai în vogă filme de groază pe care le-am selecționat pentru tine!

Și cum uneori prea multă vorbăraie strică haideți să dăm startul la țipete!

10. Halloween

A avut premiera pe 19 octombrie. Filmul este o continuare a producției originale cu același nume apărută în 1978 cu Jamie Lee Curtis în rolul principal. Seria urmărește povestea dintre Michael Myers, un psihopat care la vârsta de 6 ani și-a omorât familia și a fost internat într-un spital de boli psihice și sora lui, Laurie Strode rămasă în viață.

Deși au trecut două decenii de la prima încercare a lui Michael de a-și omorî și sora într-o noapte de Hallowwen, Laurie a fost tot timpul neliniștită și extrem de îngrijorată la fiecare sfârșit de octombrie. Se pare că în tot acest timp, fratele său a urmarit-o așteptând momentul potrivit pentru a-și duce la bun sfârșit planul. Cum a decurs confruntarea? Urmăriți filmul. Sigur vă v-a ține cu inima la gură!

9. The Nun – Misterul de la mănăstrire

Acțiunea noului film din franciza The Conjuring se desfășoară în România. A avut premiera pe 7 septembrie. După ce o tânără călugăriță își ia viața în condiții misterioase la o mănăstire izolată din România, înalții prelați de la Vatican hotărăsc să cerceteze incidentul.

Mănăstirea se va transforma într-un adevărat câmp de luptă, un război între cei vii și cei damnați. Focusul rămâne pe cel mai înspăimântător personaj negativ al francizei, demonul Valak. Fiind prizonier într-o mănăstire din România sugestia ar fi ca după ce vizionați acest film să planificați o scurtă vizită pentru a admira și platoul de filmare: castelul Corvinilor de Hunedoara.

8. Mandy

Acest film de groază urmărește povestea lui Red Miller, care vânează o sectă religioasă criminală care i-a sacrificat marea iubire. Tot ce pot spune este că Nicolas Cage ruls în acest thriller despre răzbunare. Acesta este catapultat într-o călătorie suprarealistă plină de răzbunări sângeroase. Este un must see pentru iubitorii de gen, așa că nu-l ratați!

7. The House with a Clock in Its Walls – Misterul ceasului din perete

A avut premiera în România pe 28 septembrie. Cu acest thriller-fantasy, regizorul Eli Roth, introduce genul horror copiilor. Această adaptare a cărții lui John Bellairs vorbește într-un limbaj codificat despre o dilemă morală pe care o pot explora copiii alături de părinți.

Jack Black și Cate Blanchett, ambii vrăjitori, îl vor ajuta pe orfanul Lewis să descopere o lume super-realistă și să oprească sfârșitul lumii. O poveste despre bine și rau, despre curaj și sacrificiu, despre dragoste și pierderi.

6. Slice

Acțiunea are loc în misteriosul oraș Kingfisher. Un ucigaș în serie este responsabil de moartea unor băieți naivi care livrează pizza. O comedie horror în care întreg orașul începe să caute o persoană responsabilă, iar pe lista de posibili vinovați se numără o fantomă, un traficant de droguri și chiar un vârcolac căzut în dizgrație.

5. Hell Fest – Parcul Groazei

A avut premiera în România pe 28 septembrie.  Hell Fest combină mai multe elemente din reţetele unor subgenuri ale horror-ului. Dacă titlul duce cu gândul la monştri din iad, filmul nu are elemente supranaturale.

Un parc de distracții cu tematică horror este transformat într-un teren de joacă de către un criminal a cărei identitate este ascunsă în spatele unei măști. Acesta începe să vâneze un grup de prieteni. Datorită tematicii parcului, vizitatorii cred că teroarea celor din grup face parte din spectacolul oferit de organizatori.

4. Apostle

Disponibil pe Netflix din 12 octombrie. În 1905, un vagabond pleacă într-o periculoasă misiune de salvare a surorii sale și intră în ghearele unui cult sinistru aflat pe o insulă izolată. Un film savuros în care mixul de tortură veche și revelațiile nebunești reprezintă sarea și piperul.

3. Goosebumps 2: Haunted Halloween – Goosebumps 2: Halloween bântuit

Are premiera în România pe 2 noiembrie. Halloween-ul revine la viață într-o nouă aventură bazată pe seria de cărți pentru copii cu același nume a scriitorului R.L. Stine. Povestea începe cu trei copii, care trebuie să-şi salveze familia şi oraşul din ghearele uneia dintre cele mai cumplite personaje, Slappy, un geniu al haosului.

2. Suspiria

Balet și vrăjitoare. Dakota Johnson joacă rolul unei dansatoare talentate care se alătură unei trupe de balet din Berlin. Rolul directorului artistic enigmatic al companiei este jucat de celebra Tilda Swinton.

1.The Meg – MEG: Confruntare în adâncuri

A avut premiera în România pe 10 august. The Meg oferă o super combinație explozivă: actorul Jason Statham înfruntă un uriaș rechin preistoric ce îl depășește din toate punctele de vedere. Suspans și violență sângeroasă explicită. Un cocktail de savurat în noaptea de Halloween.

Submarinul unei echipe de cercetatori este atacat de o creatură marină uriaşă, despre care se ştia că dispăruse, iar acum a rămas avariată pe fundul Pacificului, fără posibilitate de ieşire pentru echipaj. Gigantul rechin preistoric poartă numele de Megalodon și te va ține în suspans pe tot parcursul filmului.

Citește și